Hlavní obsah

Pod tlakem hraju nejlíp, zářila Cibulková v Singapuru

Singapur

Slovenská tenistka Dominika Cibulková šla ve čtvrtek na dvorec na Turnaji mistryň s tím, že musí získat dva sety, aby měla vůbec šanci postoupit do semifinále. Svůj cíl na dvorci splnila, porazila Rumunku Simonu Halepovou, a pak se díky dvousetové výhře Němky Angelique Kerberová dostala při debutu na Masters v Singapuru i mezi nejlepší čtveřici turnaje.

Foto: Edgar Su, Reuters

Dominika Cibulková v zápase s Rumunkou Simonou Halepovou.

Článek

"Je to velké vítězství. Jsem šťastná z toho, jak jsem hrála a jak jsem se dokázala vypořádat s takovým tlakem. Vypadá to, že hraju nejlepší tenis pod tlakem. Skvělé pocity," radovala se světová osmička Cibulková po výhře nad Halepovou 6:3 a 7:6. "Není lehké vyhrát na dva sety proti světové čtyřce, ještě proti tak dobré obranářce. Podala jsem jeden z nejlepších výkonů a navíc pod takovým tlakem."

Zdá se, že Cibulková ze sebe dostane víc, když si řekne, co musí dokázat. Stejné to bylo třeba nedávno na turnaji v Linci. Věděla, že postupem do finále se kvalifikuje na Turnaj mistryň. "Tak jsem si to dala za cíl a od začátku za tím šla a dokázala to. Možná, když si stanovím jasnou metu, tak hraju ještě líp," usmívala se.

S médii hovořila ještě v době, kdy nevěděla, jestli si semifinále Turnaje mistryň zahraje. K tomu potřebovala pomoc Kerberové. "Nevím, jestli budu sledovat zápas. Nejhorší je sledovat skóre. Možná půjdu nakupovat a pak se podívám," řekla rodačka z Bratislavy a doplnila, že neví, co případně Němce za odměnu koupí.

Cibulková věřila v osud

Nestresovala se tím, jak může zápas Kerberové s Keysovou dopadnout. "Když to člověk nemůže ovlivnit, tak s tím už nic nemůže udělat. Když vyhraje Kerberová, tak budu velmi šťastná. Jestli ne, tak to tak mělo být. Věřím v osud," řekla.

Byla již i připravená, že vyrazí na dovolenou. "My jsme se cestou sem s manželem bavili, že to máme kousek na dovolenou. Mám jednu tašku zápasovou, jednu na dovolenou, je to úplně v pohodě. Netrvá nám to dlouho, balím se každý týden," uvedla.

Dovolenkovou tašku ale musí ještě nechat ležet v koutě. V sobotním semifinále se utká s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou. A znovu bude cítit u kurtu podporu manžela Michala Navary, kterého si vzala v červenci. "Je pro mě důležitý. Když je mi těžko, řekne, že život není tak hrozný. Uklidní mě a myslím na jiné věci," řekla.

V Singapuru povzbuzují Cibulkovou také rodiče a rozradostněného otce musela po její výhře nad Halepovou vracet z kurtu ochranka. "Hodně to prožívá, ale jsem ráda, že jsem tady s rodiči. O tomhle jsme nikdy ani nesnili," řekla Cibulková.

Reklama