Hlavní obsah

S.re mě to, v.le! Rozčílená Strýcová nadávala a posmívala se verdiktu rozhodčí

Když hraje Barbora Strýcová, tak se dějí věci. Komu se už stýskalo po svérázném slovníku české tenisové hvězdy, dočkal se během víkendové extraligy. Česká fedcupová reprezentantka se nejprve rozčilovala sama na sebe, ale brzy se její slovní výlev obrátil proti rozhodčí.

Foto: Sport.cz

Česká tenistka Barbora Strýcová.

Článek

Utkání Strýcové proti přerovské Karolíně Muchové na papíře nevzbuzovalo žádné velké emoce, jenže na kurtu bylo vše jinak. Plzeňská hráčka v barvách Prostějova vyhrála až po bitvě 6:4, 4:6 a 6:2 a se svojí hrou byla chvílemi velmi nespokojená.

Když jí ulétl míček z forhendu daleko za základní čáru, mrštila raketou o zem, což doprovodila slovy: „Prostě mě sere tady ta chyba, vole. Strašně mě sere," vyčítala si minelu.

Rozhodčí na umipru ihned vynesla verdikt: „Porušení řádu, nevhodné vyjadřování, napomenutí Prostějov." Slova znějící spíše jako poznámka do žákovské knížky zkušená tenistka nedokázala jen tak zpracovat.

„Porušení řádu? To je nějaká novinka, ne?" divila se Strýcová. To ale nebylo vše. Když v dalším průběhu utkání v jedné z výměn upadla, k verdiktu se v narážce znovu vrátila.

„Porušení řádu, vole, spadla jsem," řekla nahlas. Není třeba dodávat, že fanoušci se dobře bavili.

Výňatek z platného soutěžního řádu Českého tenisového svazu
Prováděcí předpis k článku 23, čl. II. Přestupky hráčů všeobecné
Oddíl E. Neslušné vyjadřování
Hráči se nesmí neslušně vyjadřovat a nahlas nadávat v prostorách turnaje/areálu klubu. Pokud se hráč dopustí takovéhoto přestupku v průběhu zápasu (včetně rozehrávky), musí být hráč potrestán podle penalty systému. V závažných případech, kdy může neslušné vyjadřování způsobit újmu pořadateli a úspěchu turnaje; nebo při jednotlivých extrémně neslušných prohřešcích, může být zápas hráči ihned skrečován. Neslušné vyjadřování je definováno jako používání běžně známých a srozumitelných sprostých slov (nejen v českém jazyce) vyslovených dostatečně nahlas a zřetelně tak, že je slyší vrchní, hlavní či čároví rozhodčí, sběrači nebo diváci.
Zdroj: Český tenisový svaz

Reklama

Související témata: