Hlavní obsah

Šafářová byla v šoku. Chci Petře volat, říkala

Brno

V úterý se měly společně zúčastnit charitativní exhibice, ale nakonec si s dětmi v brněnské hale Vodova zapinkala jen Lucie Šafářová. Z události, která se v úterý dopoledne stala její kamarádce Petře Kvitové, byla v šoku.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Lucie Šafářová (vpravo) se podepisuje na charitativní exhibici v Brně.

Článek

„Strašný... Pro mě to byla mimořádně šokující zpráva. Ani nevím, co k tomu říct. Jako by nestačilo, co se přihodilo o den dřív v Berlíně. Je hrozné, že se něco takového děje. Stát se to ale může komukoliv z nás. Budu se snažit Petře zavolat anebo ji navštívit, pokud to půjde. Držím jí palce," říkala Šafářová.

S Kvitovou mají nepřeberně společných zážitků, mezi nimiž vynikají oslavy fedcupových triumfů. Nikdy by ale Šafářovou nenapadlo, do jaké situace se její kamarádka dostane.

„Člověk aby se poslední dobou bál cestovat a vystupovat na větších akcích. Pochyby v hlavě mám čím dál větší, byť pořadatelé navyšují bezpečnostní opatření," řekla Šafářová.

Nepříjemné vzpomínky na napadení Selešové

Útok na dvojnásobnou wimbledonskou šampiónku vyvolal nepříjemné reminiscence na 30. duben 1993, kdy pomatený německý fanoušek Steffi Grafové Günter Parche zaútočil nožem na světovou jedničku Moniku Selešovou přímo na kurtu v Hamburku.

Přepadení ve vlastním bytě zažila také bývalá pátá hráčka světa Anna Čakvetadzeová, jíž v prosinci 2007 svázala skupina mužů, která předtím zbila jejího otce. Pachatelé následně odcizili věci za 300 tisíc dolarů a byli dopadeni až tři měsíce po činu. Ruska se s děsivou příhodou nikdy pořádně nevyrovnala a opustila světovou špičku.

Reklama

Související témata: