Hlavní obsah

Šafářová chce příští rok v singlu výš

Brno

Třítýdenní tréninkový kemp na Floridě si pochvaluje. Tenistku Lucii Šafářovou však po návratu do Česka poněkud zaskočil vysoký teplotní rozdíl.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Tenistka Lucie Šafářová při charitativní akci v Brně.

Článek

„V Americe byla třicetistupňová vedra, tady teploměr pro změnu ukazuje minus tři. Zvládnout přechod nebylo úplně snadné. Cítím se ale v pohodě, a tak to nebyl zase takový problém," prozradila devětadvacetiletá Šafářová.

Hned se taky v rodném Brně zúčastnila charitativní akce s dětskými tenisovými talenty a den nato pomohla Prostějovu k obhajobě titulu v extralize družstev. „S dětmi to bylo strašně příjemné. S Kristýnou Plíškovou jsme si to užily a zdálo se, že spokojení jsou i kluci a holky. A na extraligu jsem se taky moc těšila. Jsem hrozně ráda, když mohu jednou za rok nastoupit v barvách svého klubu," vylíčila.

Teď ovšem na několik dní pustí tenis z hlavy. „Vánoce strávím s rodiči doma v Brně. Sama jsem koupila stromeček. Hrozně se těším na krátké volno. Napadl sníh, tak snad bílo nějaký čas vydrží. Udělám si pohodu u pohádek a taky se potkám s pár kamarády, s nimiž se jinak během roku nemám čas vidět," naplánovala si. „Příští středu už ale odletím k prvnímu turnaji na Nový Zéland," prozradila.

Plán? Zpátky do elitní desítky

Šafářová věří, že se jí v nové sezóně budou vyhýbat zdravotní trable, jichž si v končícím roce užila docela dost. Zatímco ve čtyřhře se jí navzdory tomu dařilo a s Barborou Strýcovou vybojovaly dokonce bronzové medaile na olympiádě v Riu, ve dvouhře klesla z devátého místa ve světovém žebříčku až na dvaašedesáté. „Můj cíl je jasný. Chci se samozřejmě ukázat znovu trochu víc v singlu. Věřím, že se postupně zase prokoušu na pozice, na jaké jsem byla zvyklá. Nejlépe zpátky do elitní desítky. Jen aby se mi vyhýbala zranění," přeje si.

Zatímco z listopadového finále Fed Cupu ve Francii se Šafářová kapitánovi českého družstva Petru Pálovi omluvila právě proto, aby se dala zdravotně do pořádku, před únorovým utkáním nového ročníku soutěže se Španělkami už by zřejmě nominaci do Ostravy přijala. „To jsou ovšem ještě hodně předčasné úvahy. Bude především záležet na tom, jak se mi podaří vstoupit do sezóny. Navíc výborných tenistek je teď v Česku strašně moc, nikdo nemá nic jisté," usmála se.

Reklama

  4 : 6, 6 : 6 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 6 probíhá Živě
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori