Hlavní obsah

Djokovičovi tekly nervy. Kdybych tohle udělal já, vyloučí mě do roku 2025, čertí se Kyrgios

Dauhá

Dokázal si, že znovu může být nejlepší. Srbský tenista Novak Djokovič ve finále v Dauhá ukončil 28zápasovou vítěznou sérii světové jedničky Andyho Murrayho, což je pro Srba před Australian Open obrovská vzpruha. Kromě výsledku a výkonu se ale nyní hodně propírá Djokovičovo chování na kurtu v sobotním finále a adekvátnost jeho potrestání.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Novak Djokovič porazil ve finále v Dauhá Andyho MurrayhoVideo: sntv

 
Článek

Temperamentnímu rodákovi z Bělehradu během třísetového dramatu dokonce rozhodčí Carlos Bernardes udělil trestný fiftýn za rozmlácení rakety v koncovce druhé sady. Tomu totiž předcházelo varování za to, že bývalá světová jednička vztekle nastřelila míček do publika.

Míček sice neletěl nijak prudce, přesto prosvištěl kolem čárového rozhodčího a trefil divačku v loži u kurtu, což by mohlo na základě pravidel dát důvod rozhodčímu k hráčově diskvalifikaci z utkání.

Djokovič svého činu po zápase litoval a přiznal, že za něj vyfasoval pokutu, jejíž výše však není známa.

Kyrgios reagoval na Twitteru

„Určitě jsem nechtěl nikoho trefit. Prostě se to stalo. Naštěstí jsem nedostal vyšší pokutu. Musím být s tímhle opatrnější. Přiznávám, že tohle byla ode mě chyba," sypal si popel na hlavu po zisku titulu.

Benevolentnější přistup k prohřeškům dvanáctinásobného grandslamového šampióna však opět nedal spát australskému hříšníkovi Nicku Kyrgiosovi. „Kdybych udělal tohle já, vyloučí mě do roku 2025," upozorňoval na z jeho pohledu dvojí metr notorický průšvihář, jenž naposledy vyfasoval osmitýdenní trest od ATP za ostudně vypuštěný zápas v Šanghaji.

Není to poprvé, co se Kyrgios takto ozval v souvislosti s Djokovičovým chováním. Na květnovém French Open sudí Carlos Ramos udělil Kyrgiosovi varování, když Australan řval na sběrače "ručník". Tenista označil rozhodčího verdikt za „totální kravinu" a po utkání řekl, že by to byl hrozný „cirkus", kdyby strčil rozhodčího způsobem, jakým to udělal pár dnů předtím v Římě Djokovič.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori