Hlavní obsah

Komická scéna. Já nechci postoupit! Já taky ne. Tak jak to uděláme? Kdo skrečuje první, vyhrál

Praha

Absurdní situace se odehrála na tenisovém turnaji v australském Hobartu. Ve druhém kole na sebe narazily Američanka Sachia Vickeryová a Belgičanka Elise Mertensová. Ani jedna však nechtěla postoupit dál, a tak si zasoutěžily, která skrečuje zápas jako první.

Foto: Profimedia.cz

Americká tenistka Sachia Vickeryová.

Článek

Důvod? Australian Open. Obě hráčky se ve světovém žebříčku pohybují ve druhé stovce, zatímco Elise Mertensová je na sto sedmadvacátém místě, Sachia Vickeryová je sto pětatřicátá. Obě tak potřebovaly v osmifinále turnaje v Hobartu vypadnout, aby mohly stihnout kvalifikaci v Melbourne. A tak musely jednat.

Jednadvacetiletá Američanka nastoupila k zápasu s obvázaným pravým lýtkem, stejně stará Belgičanka měla pro změnu obvaz na pravé ruce. Vickeryová získala bez větších problémů první game a zamířila ke střídání stran, Mertensová se však vydala na lavičku a nechala si přivolat fyzioterapeutku. Vickeryová nelenila a i ona požádala o ošetření. Začal tak trochu komický boj, kdo skrečuje jako první.

Během chvíle se na kurtu objevily dvě fyzioterapeutky. První z nich se vydala k Vickeryové a ta se okamžitě rozhodla ze zápasu odstoupit. Díky tomu se tak mohla přesunout do Melbourne a pokusit se kvalifikovat do hlavní soutěže. Mertensová postupem do čtvrtfinále o tuto šanci přišla a očividně z postupu neměla ani radost.

Reklama

Související témata: