Hlavní obsah

Hrůza. Tohle jsem ještě nezažila, žasla Strýcová

Zatímco Česko už několik dní pohlcuje mráz, na opačné polokouli spaluje tenisty nemilosrdný žár. Barbora Strýcová se musela při středečním vítězství ve čtvrtfinále v Sydney nad bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou 7:5, 6:7 a 6:4 strávit v náročném vedru tři a půl hodiny, a i pro tak zkušenou hráčku šlo o dosud nepoznané pocity.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Barbora Strýcová vyřadila v Sydney WozniackouVideo: sntv

 
Článek

„Je mi teď zima," vtipkovala plzeňská rodačka po vyčerpávající bitvě v pozápasovém rozhovoru na kurtu. Pak už vážněji dodala. „V takovém vedru jsem ještě nehrála, je to hrůza," postěžovala si s úsměvem na tváři.

„Ale jsem šťastná, že jsem zápas dotáhla k vítězství. Jsem strašně vyčerpaná. S Caroline hrajeme vždycky náročné zápasy, tenhle byl z nich ale nejtěžší," dodala česká reprezentantka.

Porážku i drsné podmínky s nadhledem a vtipem komentovala i Wozniacká: „V takovém počasí si snažíte představovat, že jste na pláži a pijete Piňa Colady. Musíte se s tím mentálně poprat, ale tentokrát bylo fakt hodně velké horko. Pozitivní je, že toho teď můžu sníst, kolik chci, protože jsem spálila spoustu kalorií."

Výheň v Olympijském parku v Sydney zaskočila i muže. Také Lucemburčan Gilles Müller po vítězství nad domácím Matthewem Bartonem přiznal, že v tak těžkých podmínkách ještě nikdy nehrál.

Kolaboval i mobil

„Obzvlášť na konci druhého setu, jsem si říkal: Ježíši, já vůbec nevím, jestli budu schopný ten zápas dohrát," řekl listu Sydney Morning Herald s tím, že teploty přes 40 stupňů Celsia nezvládl ani jeho mobilní telefon.

„Měl jsem ho ve stínu v tašce, ale když jsem přišel do šatny a chtěl se na něj podívat, displej hlásil: ´Je příliš horko, telefon musí být zchlazen´. To jsem ještě nikdy neviděl."

Müller se také obával o zdraví staršího muže, jenž měl za úkol během výměn stran držet velký slunečník nad tenistovou hlavou. „Všiml jsem si ho a říkal jsem si, že doufám, že je OK. Protože v jeden moment mi přišlo, že zavírá oči. Měl jsem o něj strach," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články