Hlavní obsah

Radwaňská - Strýcová 6:1, 6:2Únava se projevila, Strýcová si finále dvouhry nezahraje. Veselý vypadl s Kypřanem. Berdych opět prohrál

Auckland
Aktualizováno

Barbora Strýcová do finále turnaje v Sydney nepronikla. Česká tenistka podlehla druhé nasazené Agnieszce Radwaňské z Polska 1:6 a 2:6. O trofej si Strýcová v Sydney zahraje alespoň ve čtyřhře. Nedařilo se ani Jiřímu Veselému. V novozélandském Aucklandu prohrál ve čtvrtfinále s Kypřanem Marcosem Baghdatisem 2:6 a 4:6. Radek Štěpánek zdárně pokračuje v kvalifikaci Australian Open, Tomáš Berdych prohrál na exhibici World Tennis Challenge v Adelaide i druhý zápas.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Agnieszka Radwaňská ukončila tažení Barbory Strýcové v SydneyVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Strýcová nedokázala porazit Radwaňskou ani na sedmý pokus, tentokrát jí podlehla za hodinu a čtvrt hladce ve dvou setech.

Třicetiletá Strýcová má přes vyřazení v semifinále za sebou povedený start do sezóny a do grandslamového Australian Open v Melbourne v pondělí vstoupí jako šestnáctá hráčka světa, což bude její nejlepší umístění v kariéře.

Plzeňská rodačka nastupovala do utkání s Radwaňskou den poté, co strávila na kurtu v Sydney přes tři a půl hodiny s Dánkou Caroline Wozniackou, a pak ještě navíc hrála debl. Únava na ní byla znát, navíc Polka hrála skoro bezchybně a hře dominovala.

"Věděla jsem, že (Strýcová) může hrát solidně a být hodně nebezpečná, ale udělala jsem všechno správně. Věřím si, hraju dobře, ale doufám, že se ještě zlepším," řekla na kurtu Radwaňská, vítězka turnaje v Sydney z roku 2013.

Strýcová měla problém udržet si podání. To se svěřenkyni Tomáše Krupy povedlo poprvé až za stavu 1:6, 0:4. Na obrat ale síly neměla.

V deblu bude bojovat o titul

Chuť si spravila v deblovém semifinále společně se Saniou Mirzaovou a s indickou spoluhráčkou mohou na šestém společném turnaji získat už třetí titul po loňském Cincinnati a Tokiu. Ve čtvrtek vyřadily americko-kazašský pár Kingová, Švedovová 6:1, 6:2, v pátek je čekají Maďarka Babosová s Ruskou Pavljučenkovovou.

Finálovou soupeřkou Radwaňské bude Britka narozená právě v Sydney Johanna Kontaová. Semifinálový zápas nad Kanaďankou Eugenií Bouchardovou vyhrála podobně suverénně dvakrát 6:2.

"Hrála jsem s ní dvakrát a dvakrát prohrála, takže snad to prolomím," řekla světová desítka Kontaová, jež bude stejně jako Radwaňská obhajovat na Australian Open semifinále. Polka bude v pátek usilovat o 21. titul, Britka o druhý.

Veselý nestačil na Baghdatise

Veselý si nevypracoval ani jeden brejkbol a sám přišel v zápase dlouhém hodinu a deset minut o podání třikrát. S Baghdatisem, který nastřílel dvanáct es, prohrál třiadvacetiletý český tenista i čtvrté vzájemné utkání.

Baghdatisovým soupeřem v semifinále bude Portugalec Joao Sousa, jenž porazil Nizozemce Robina Haaseho 6:3, 6:2. Se soutěží se rozloučil druhý nasazený John Isner z USA po prohře s krajanem Stevem Johnsonem 3:6, 7:5 a 6:7.

Štěpánek jde dále

Štěpánek vydřel postup do 3. kola kvalifikace Australian Open a jedna výhra ho dělí od čtrnácté účasti na grandslamu v Melbourne ve dvouhře. Osmatřicetiletý český tenista ve 2. kole porazil Slovince Blaže Kavčiče 6:3, 6:7 a 8:6 po dvou hodinách a jednačtyřiceti minutách.

Další soupeřem Štěpánka, který od první účasti v hlavní soutěži grandslamu v roce 2002 ve Wimbledonu chyběl v pavouku turnajů velké čtyřky jen čtyřikrát, bude Australan John-Patrick Smith, levou rukou hrající 228. hráč žebříčku ATP.

Prověrka před Melbourne nevychází

Berdych prohrál na exhibici World Tennis Challenge v Adelaide i druhý zápas. V poslední prověrce před grandslamovým Australian Open, které začne v Melbourne v pondělí, dnes desátý hráč světa podlehl 6:3, 3:6 a 8:10 v super tie-breaku Ukrajinci Alexandru Dolgopolovovi.

Jednatřicetiletý Berdych v úterý prohrál s Američanem Samem Querreym 6:7 a 3:6 a dnes po první vyhrané sadě nestačil ani na 63. hráče žebříčku ATP Dolgopolova, který zaskočil za domácího Nicka Kyrgiose. Dolgopolov vyhrál první zápas po sedmi porážkách v řadě a poprvé od loňského července.

Modrý tým, v kterém byli s českým tenistou i jeho trenér Chorvat Goran Ivaniševič a deblisté Daniel Nestor a Edouard Roger-Vasselin, prohrál se Zlatým týmem 0:3 na zápasy.

Sydney (tvrdý povrch):
Muži (dotace 495 630 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Evans (Brit.) - Thiem (1-Rak.) 3:6, 6:4, 6:1
Troicki (3-Srb.) - Kohlschreiber (5-Něm.) bez boje
Kuzněcov (Rus.) - Carreňo (4-Šp.) 2:6, 6:4, 6:1
Müller (6-Luc.) - Cuevas (2-Urug.) 7:6 (7:5), 6:4
Ženy (dotace 776 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
A. Radwaňská (2-Pol.) - Strýcová (ČR) 6:1, 6:2
Kontaová (6-Brit.) - Bouchardová (Kan.) 6:2, 6:2.
Čtyřhra - semifinále:
Strýcová, Mirzaová (1-ČR/Indie) - Kingová, Švedovová (4-USA/Kaz.) 6:1, 6:2
Auckland (tvrdý povrch, dotace 508 360 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Baghdatis (8-Kypr) - Veselý (ČR) 6:2, 6:4
Sock (4-USA) - Chardy (Fr.) 5:7, 6:4, 6:3
Johnson (7-USA) - Isner (2-USA) 6:3, 5:7, 7:6 (7:3)
Sousa (Portug.) - Haase (Niz.) 6:3, 6:2.
Hobart (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Mertensová (Belg.) - Bertensová (1-Niz.) 6:2, 7:5
Niculescuová (3-Rum.) - Ozakiová (Jap.) 6:4, 6:4
Curenková (Ukr.) - Rogersová (USA) 4:6, 6:4, 6:3
Fettová (Chorv.) - Cepedeová (Parag.) 6:1, 6:4
Kvalifikace na Australian Open v Melbourne:
Muži - 2. kolo:
Štěpánek (1-ČR) - Kavčič (Slovin.) 6:3, 6:7 (4:7), 8:6.
Ženy - 1. kolo:
Hradecká (ČR) - Lottnerová (Něm.) 7:6 (7:3), 6:4
Štefková (ČR) - Limová (Fr.) 6:3, 6:0
Krejčíková (ČR) - Muhammadová (USA) 6:3, 4:6, 6:2
Townsendová (14-USA) - Smitková (ČR) 6:0, 7:6 (7:2)
Glušková (Izr.) - Martincová (ČR) 6:2, 7:6 (7:3)

Reklama

Související témata: