Hlavní obsah

Uff, to je dřina! Djokovič bavil diváky i na invalidním vozíku

Srbský tenista Novak Djokovič umí pobavit i na kolečkovém křesle. Světová dvojka si pár dnů před Australian Open při exhibičním utkání vyzkoušela, jaké to je hrát na invalidním vozíku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Novak Djokovič při exhibici v MelbourneVideo: sntv

 
Článek

Nejtěžší trénink v životě. Tak označil charitativní večer Novak Djokovič, když si na invalidním vozíku zahrál v Melbourne exhibici proti dvojnásobnému olympijskému vítězi z Ria, paralympionikovi Dylanu Alcottovi.

Nejdříve si Djokovič s australským tenistou zahráli, jak jsou zvyklí. Pak ale Alcott dvanáctinásobného grandslamového šampióna vyzval, aby si vyzkoušel, jaké to je hrát na kolečkovém křesle. Srb nijak neprotestoval. „Ještě že mám tak malý zadek,“ prohlásil Djokovič, když si sedal. Alcott dal svému soupeři nejprve pár rad, roztlačil ho a poté už oba zamířili na svou stranu kurtu.

Když Alcott Djokovičovi nahrával přímo na tělo, celkem to světové dvojce šlo. Když ale Australan poslal míček mimo dosah, byl Djokovič bez šance. Uff, to je dřina. Snad nejtěžší věc, kterou jsem kdy dělal," naříkal šestinásobný šampión z Melbourne. „Musíš se hýbat,“ popichoval ho přes síť Alcott. Po pár minutách své trápení srbský šoumen ukončil, vyskočil z vozíku a zápas završil smečí.

„Mé srdce je po tomto večeru naplněno radostí a vděčností. Děkuji všem, kteří se této charitativní akce zúčastnili. Diváci, byli jste skvělí,“ prohlásil Djokovič. „Byla to neuvěřitelná noc. Bylo pro mě ctí setkat se zde s tolika šampióny,“ uvedl na svých sociálních sítích Alcott.

Exhibice, jejíž výtěžek poputuje do tenistovy nadace, která podporuje předškolní vzdělávání srbských dětí, se zúčastnili také slavní australští sportovci - ragbista Cam Smith, fotbalista Archie Thompson, či Meg Lanningová, hráčka kriketu.

Reklama

Související témata: