Hlavní obsah

Bilance se Serenou jako děsivá noční můra? Kdeže! Je to výzva, nemám co ztratit, říká Šafářová

Aktualizováno

V úvodním kole Australian Open odvrátila proti Belgičance Wickmayerové devět mečbolů a poprvé od roku 2014 přešla v Melbourne přes první kolo. Další prubířská zkouška ji však čeká. Nadcházející soupeřkou Lucie Šafářové v Melbourne Parku není nikdo menší než dvaadvacetinásobná grandslamová vítězka a světová dvojka Serena Williamsová z USA, s kterou má na okruhu totálně negativní bilanci vzájemných duelů - 0:9.

Foto: Jason Reed, Reuters

Serena Williamsová na letošním Australian Open.

Článek
Fotogalerie

„Je to výzva. Půjdu si zápas užít, nemám co ztratit," citovala Šafářovou agentura AP. „Budu připravená a zkusím vyhrát," dodala odhodlaně rodačka z Brna. Před pěti lety v Charlestonu uhrála s bývalou světovou jedničkou jediný game, naposledy s ní hrála předloni ve finále pařížského Roland Garros a prohrála až po bitvě 3:6, 7:6 a 2:6.

Šestinásobná americká šampiónka z Melbourne sehrála v úterý teprve třetí zápas od loňského US Open a s talentovanou Švýcarkou Belindou Bencicovou si poradila za 79 minut. V hledišti jí držel palce i její snoubenec Alexis Ohanian. Výhrou si mladší ze sester Williamsových vylepšila bilanci v prvních kolech na grandslamech na 65 výher proti jediné porážce.

První večerní utkání čtvrtečního programu začne na hlavním dvorci Roda Lavera v 9:00 SEČ. A pětatřicetiletá Williamsová je v něm pochopitelně favoritkou. „Serena je vždy těžká soupeřka. Neodehrála v poslední době tolik zápasů, to může být moje výhoda, ale je to pořád skvělá hráčka," prohlásila uznale o šest let mladší Šafářová, v současnosti 61. hráčka žebříčku WTA.

Kdo vyjde ze čtvrteční bitvy vítězně?

Postoupí Lucie Šafářová přes Serenu Williamsovou do 3. kola Australian Open?
Ano
60,9 %
Ne
39,1 %
Celkem hlasovalo 2600 čtenářů.

Reklama