Hlavní obsah

Istomin po senzačním vyřazení Djokoviče: Je mi Novaka líto, omlouvám se

Praha

O senzaci se ve druhém kole Australian Open postaral sto sedmnáctý hráč světa Denis Istomin z Uzbekistánu, když si v pěti setech poradil se světovou dvojkou a šestinásobným vítězem turnaje Novakem Djokovičem. „Je mi Novaka líto, omlouvám se mu,“ řekl bezprostředně po utkání třicetiletý Istomin.

Sestřih zápasu Istomin-DjokovičVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

„Hrál jsem opravdu dobře. Sám sebe jsem překvapil, jak se mi dařilo,“ prohlásil šťastný Istomin. „Od třetího setu jsem měl křeče, ale věřil jsem, že to zvládnu. Je to pro mě největší vítězství v kariéře. Tolik to pro mě znamená. Dokázal jsem si, že mohu vyhrát i nad takovými skvělými hráči,“ uzavřel uzbecký tenista.

O sedmém titulu z Australian Open a zápisu dalšího rekordu si tak Novak Djokovič zatím ještě musí nechat zdát. Po pětisetové bitvě trvající čtyři hodiny a osmačtyřicet minut se musel srbský tenista smířit s tím, že v Melbourne bude balit kufry mnohem dříve než obvykle.

„Musím Denisovi pogratulovat, všechna čest. Hrál skvěle a zasloužil si vítězství,“ řekl v rozhovoru s novináři devětadvacetiletý Srb. „Nikdy jsem žádného soupeře nepodcenil, ať hraju jakýkoliv zápas. Před každým mám respekt,“ prohlásila světová dvojka. „Byl to den, kdy jsem se na kurtu necítil ideálně, nedostal jsem se do rytmu, naopak protihráč byl na tom velmi dobře. A to je sport,“ dodal rodák z Bělehradu.

„Ve třetím setu to už vypadalo, že se zvedám. Na začátku čtvrtého jsem měl brejkbol, ale udělal jsem chybu z forhendu a otočilo se to. Pokaždé když Denis potřeboval, pomohl si výborným podáním a odvážnou hrou. Není pochyb o tom, že byl na kurtu lepším hráčem,“ uznal Djokovič.

„Se svým výkonem nejsem spokojený. Před Denisem musím smeknout,“ uzavřel vítěz dvanácti grandslamů s tím, že teď pojede domů a bude se věnovat manželce a dvouletému synovi.

Reklama

Související témata: