Hlavní obsah

To myslíš vážně? Omluv se! okřikla Serena novináře a vychvalovala Šafářovou

Melbourne

Bojuje o návrat na trůn světové jedničky a bez větších problémů si na Australian Open poradila i s Češkou Lucií Šafářovou, její výkon ale měl do špičkové formy daleko. Sama dvaadvacetinásobná grandslamová vítězka Serena Williamsová si ale myslí pravý opak.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu Šafářová - S. WilliamsováVideo: sntv

 
Článek

Williamsová porazila českou hráčku po setech 6:3 a 6:4. Třiadvacet nevynucených chyb, šest dvojchyb, šest nabídnutých brejkbolů soupeřce během dvou setů ale nenaznačuje ideální rozpoložení velké favoritky na titul.

Když však v podobném duchu označil vystoupení Američanky na tiskové konferenci jeden z novinářů (použil anglické slovíčko „scrappy" - nesouvislý, útržkovitý), se zlou se potázal.

„Tohle je podle mě hodně negativní, co jsi teď řekl. To myslíš vážně?" zpražila žurnalistu zaskočená světová dvojka.

„Takhle jsem to viděl já," hájil se tázající.

„Tak to jsi tam měl být a dívat se pořádně. Tohle nebylo hezké. Měl by ses omluvit. Chceš se mi omluvit?" naléhala vítězka 71 turnajů WTA včetně šesti triumfů na Australian Open.

V ten moment se novinář vzdal. „Ano chci. Omlouvám se," sypal si popel na hlavu novinář.

„Moc děkuji. Myslím, že to bylo ode mě skvělé představení. Hrála jsem dobře. Je (Šafářová) bývalou hráčkou Top 10. Naposled jsme se utkaly ve finále grandslamu, takže to rozhodně nebyl jednoduchý zápas. Ona je vynikající hráčka, takže proti ní musíte chodit víc do rizika, z čehož plyne i více chyb," hájila se Williamsová.

Reklama

  5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 Kuděrmetovová - Krejčíková 5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 konec
20240415T20 : 00:00+0200
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová
Krejčíková