Hlavní obsah

Ka. Plíšková - Gavrilovová 6:3, 6:3Plíšková si zahraje o semifinále! Australanku bez problémů vyřadila. Strýcová na senzaci nedosáhla

Melbourne
Aktualizováno

Po nerváku v předchozím kole tentokrát česká tenistka Karolína Píšková bez větších problémů porazila na Australian Open domácí Darju Gavrilovovou 6:3, 6:3. O semifinále si zahraje s chorvatskou veteránkou Mirjanou Lučičovovu-Baroniovou. Tenistka z Loun je posledním českým zástupcem v dvouhrách v Melbourne, protože Barbora Strýcová po boji podlehla světové dvojce Sereně Williamsové 5:7, 4:6.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Karolína Plíšková postoupila do čtvrtfinále Australian OpenVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Barbora Strýcová prohrála se Serenou Williamsovou v osmifinále Australian Open

Plíšková se zdržela na kurtu hodinu a patnáct minut. V předchozích dvou vzájemných soubojích neprohrála s ruskou rodačkou v australských barvách ani set, a bylo znát, že si na o dva roky mladší soupeřku věří.

Od prvního gamu jí agresivním returnem dělala velké starosti, rychle jí vzala servis a poměrně záhy si vypracovala vedení 5:1. Sama se podle očekávání opírala o tvrdé podání, které si dlouho bez problémů držela. A i když ho v koncovce první sady poprvé ztratila, záhy potřetí brejkla soupeřku a za 36 minut získala první set.

Druhou sadu začala Plíšková ztrátou podání, pak ale vyhrála čtyři gamy v řadě a dál utkání držela pevně pod kontrolou. Svým dvanáctým esem pak zápas ukončila. Ve čtvrtfinále změří síly se 79. hráčkou světa Lučičovou-Baroniovou, která v Melbourne mimo jiné vyřadila Polku Radwaňskou. S Chorvatkou má česká jednička aktivní bilanci 3:2.

Strýcová vzdorovala

Strýcová prohrála s dvaadvacetinásobnou grandslamovou šampiónkou oba předchozí duely. Ale v Areně Roda Lavera začala výborně, když využila trápení soupeřky při prvním servisu a hned v prvním gamu favoritku brejkla.

Jenže s podáním měla potíže i šestnáctá nasazená Češka. Ztrátou servisu tak skončily všechny čtyři úvodní hry zápasu. Vyrovnaná sada se pak lámala až za stavu 6:5 pro Američanku, která skvělými returny dostávala soupeřku pod tlak a nakonec nečistě trefeným míčem proměnila svůj osmý setbol.

Williamsová znovu dokázala prolomit podání Strýcové ve čtvrtém gamu druhého setu. Češka ale bojovným výkonem dokázala rozjeté favoritce vzdorovat a donutit ji k chybám - zejména z forhendu. A na poslední chvíli plzeňská tenistka stihla ztrátu smazat.

Američanka ale následně opět úřadovala na returnu a hned první mečbol v utkání využila, když ztrestala nepřipravený náběh na síť soupeřky. Po více než hodinu a třičtvrtě trvající bitvě Strýcová podlehla, ale dočkala se nadšených ovací diváků, jimž při odchodu z kurtu hodila raketu. V Melbourne tak končí stejně jako loni v osmifinále.

Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 50 miliónů australských dolarů):
Ženy:
Osmifinále:
Ka. Plíšková (5-ČR) - Gavrilovová (22-Austr.) 6:3, 6:3
S. Williamsová (2-USA) - Strýcová (16-ČR) 7:5, 6:4
Čtyřhra - 3. kolo:
Šafářová, Matteková-Sandsová (2-ČR/USA) - Babosová, Pavljučenkovová (Maď./Rus.) 6:3, 6:4
Bartyová, Dellacquaová (Austr.) - Peschkeová, Grönefeldová (ČR/Něm.) 6:4, 6:4
Juniorky:
Dvouhra - 2. kolo:
Rybakinová (16-Rus.) - Hindová (ČR) 6:2, 7:5
Junioři:
Čtyřhra - 1. kolo:
Bergs, Oliel (6-Belg./Izr.) - Ruusuvuori, Vrbenský (Fin./ČR) 2:6, 6:4, 10:4.
Další výsledky Australian Open

Reklama

  3 : 2 Bejlek - Blinkovová 3 : 2 probíhá Živě
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík