Hlavní obsah

Šafářová s výstřední Američankou po triumfu bavily tanečkem. Tohle nikdy neomrzí, jásaly

Melbourne

Česká tenistka Lucie Šafářová si podruhé v kariéře vychutnávala s americkou parťačkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou triumf na Australian Open ve čtyřhře. Po atraktivní třísetové bitvě nad česko-čínským párem Andrea Hlaváčková Pcheng Šuaj ihned bavily fanoušky křepčením a vtípky.

Lucie Šafářová po triumfu ve čtyřhře na Australian Open.

 
Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Vítězný tanec Šafářové s Mattekovou-Sandsovou.

Když se Američanka rozpovídala při závěrečném ceremoniálu ve své děkovací řeči, okřikla ji v legraci česká spoluhráčka: „Zkrať to. Ten pohár je hrozně těžký." Jakmile obě vítězky domluvily, nastoupeným fotografům a kameramanům předvedly svůj typický vítězný taneček.

Extravagantní Američanka s českou ranařkou mají v grandslamových finále stoprocentní bilanci a své čtvrté finále proměnily ve čtvrtý titul. Vítězné oslavy je ale ještě zdaleka neomrzely.

„Je to grandslamové vítězství, tohle podle mě nikdy nezevšední nebo neztratí na hodnotě. Vždycky si to užívám," ujišťovala brněnská tenistka. „Vždyť jsme tam oslavovaly jak pětileté děti. Je to nádherný pocit. Dostanete trofej, kde jsou vyryta vaše jména. Je to hodně speciální," přikyvovala Matteková-Sandsová.

Já Spiderman, ty zeď

Zatímco ve dvouhře zatím nedokáže Šafářová navázat na své skvělé výsledky před zdravotními patáliemi, ve čtyřhře válí dál. Je na ni znát, že s pozitivně naladěnou živelnou Američankou si na kurtu i mimo něj velmi sedí.

„Já jsem takový Spiderman a ona zase česká zeď," smála se na tiskové konferenci jednatřicetiletá Matteková-Sandsová.

Ve finále musely průběh duelu otáčet, protože první set ztratily v tie breaku. „Byl to těžký zápas. Šuaj i Andrejka hrály skvěle. Tlačily nás až do konce, musely jsme vytáhnout to nejlepší, co jsme měly. První set byl hrozně vyrovnaný. Ale bylo důležité, že jsme zůstaly pozitivní a věřily jsme, že to vyhrajeme," komentovala průběh Šafářová.

„Co se týče Australian Open, tak jsme ve finále odehrály nejlepší zápas. Obě jsme se táhly a hrály jsme velmi dobře," dodala Češka, která si dala předčasný dárek k třicátým narozeninám, jež slaví 4. února.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori