Hlavní obsah

OBRAZEM: Nezapomenutelné okamžiky Australian Open! Bitva gigantů, tanečky i rozlámané rakety

Praha

Nezapomenutelné tenisové výkony, které v mužské dvouhře vyvrcholily pětisetovou bitvou dvou legend. Mnoho překvapení na úkor favoritů, slzy štěstí i smutku, bolest, spousta rozlámaných raket i hodně zábavných okamžiků. Takové bylo právě skončené Australian Open.

Foto: Kin Cheung, ČTK/AP

Roger Federer se raduje ze zisku grandslamu.

Článek
Fotogalerie

Když před čtrnácti dny začalo Australian Open, nikdo netušil, kolik překvapení a úžasných zážitků si první grandslam pro tenisového fanouška nachystá. A tak si připomeňme ty nejzajímavější okamžiky, které se během uplynulých dnů v Melbourne odehrály.

Asi málokdo by si vsadil na to, že se ve finále po zdravotních pauzách potkají dvě legendy - Roger Federer a Rafael Nadal. Poté, co se s turnajem již ve druhém kole rozloučil obhájce titulu Srb Novak Djokovič a v osmifinále vypadla světová jednička Andy Murray, si fanoušci stále častěji přáli, aby se ve finále sešli právě Federer a Nadal. A jejich sen se jim nakonec splnil. Nádherný pětisetový zápas vyhrál pětatřicetiletý Federer, který byl ze svého osmnáctého grandslamu nesmírně dojatý.

V ženské dvouhře zářila čtyřiatřicetiletá Chorvatka Mirjana Lučičová-Baroniová. Tenistka, kterou kdysi týral otec, v australském vedru drtila jednu soupeřku za druhou a její obdivuhodná cesta skončila až v semifinále, v němž ji porazila Serena Williamsová. Na tu pak ve finále čekala její starší sestra Venus. Sesterské finále se uskutečnilo po dlouhých osmi letech a vítězně z něj odešla pětatřicetiletá Serena, která získala rekordní třiadvacátý grandslam v open éře.

Radovat se mohli i čeští fanoušci. Dámskou čtyřhru ovládl pár "Bucie". Tedy Lucie Šafářová a Američanka Bethanie Matteková-Sandsová, které spolu získaly už čtvrtý grandslamový titul a své vítězství oslavily tanečkem.

Bouřlivé emoce cloumaly během turnaje s většinou hráčů. Svůj nával vzteku si často vybili na svém náčiní - raketě. Někdo s ní pořádně třísknul o zem, jiný ji třeba rovnou rozlomil. Takovou "známou firmou" je například Nick Kyrgios, Stanislas Wawrinka, Coco Vandewegheová, Serena Williamsová, ale i Karolína Plíšková.

A nervy ztratil dokonce i Roger Federer, který je považován za jednoho z nejslušnějších hráčů. Rodák z Basileje během čtvrtfinálového zápasu kolem sebe na lavičce udělal pěkný nepořádek.

Roger hraje na vedlejším kurtu

Australian Open ale přineslo i mnoho dalších neopakovatelných momentů. Když zrovna neničil rakety, nebo se nehádal se soupeřem, kdo na koho kouká, tak uměl Stanislas Wawrinka diváky i pobavit. Tak třeba, když během jeho osmifinálového zápasu někdo z publika začal fandit Rogeru Federerovi. „Ten tady není. Musíš na vedlejší kurt,“ odpověděl s úsměvem Wawrinka a rozesmál všechny kolem.

Úsměv na tváři obecenstva vyvolala i „masáž“, kdy se Martina Hingisová prošla po bolavých zádech Leandra Paese, nebo manikúra Světlany Kuzněcovové. Ruská tenistka totiž v poslední době během utkání zvládá také péči o svůj vzhled. Na podzim na Turnaji mistryň si během zápasové přestávky ustřihla cop a nyní si ostříhala nehty.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články