Hlavní obsah

Legendy zvažují konec. Jak dlouho ještě vydrží dvojčata hrát?

Melbourne/Praha

Spolu vyhráli šestnáct grandslamových podniků, zlatou olympijskou medaili a čtyři tituly na Turnaji mistrů. Dvojčata Bob a Mike Bryanovi jsou nejúspěšnějším deblovým párem v historii. Zanedlouho jim bude devětatřicet let a jak sami říkají, blíží se pomalu ale jistě konec jejich skvělé kariéry.

Foto: Profimedia.cz

Bratři Bob a Mike Bryanovi.

Článek

Už během letošního Australian Open překvapili, když oznámili, že končí kariéru v Davis Cupu. V něm ve čtyřhře odehráli devětadvacet zápasů, z nich čtyřiadvacet vyhráli. „Vítězství s týmem USA v roce 2007 bylo jedním z největších vrcholů naší kariéry,“ napsali na sociální sítě bratři Bryanové.

A po finále mužského deblu v Melbourne, v němž nestačili na dvojici Henri Kontinen - John Peers, přiznali, že se pomalu blíží doba, kdy raketu odloží úplně. „Tenis milujeme, tvrdě makáme. Uvědomujeme si ale, že tahle sezóna může být pro nás poslední,“ prohlásil Mike na tiskové konferenci po zápase.

„Čím dál častěji o tom hovoříme. Loni v prosinci jsme se domluvili, že zkusíme ještě jeden rok a na konci sezóny se rozhodneme, co dál," dodal pravoruký Mike. Je tedy možné, že legendární dvojčata na kurtech v Melbourne hrála letos naposledy.

Hrát se dá do čtyřiceti

Oba se shodují, že v poslední době se věková hranice ve sportu prodlužuje. „Nemládneme, brzy nám bude čtyřicet. Je ale skvělé vidět, co Federer, nebo sestry Williamsovy na Australian Open dokázali. Ve čtyřhře je dlouhověkost o něco vyšší než v singlu. Dá se hrát do čtyřiceti, když se o své tělo dobře staráte,“ vysvětloval dále Mike s tím, že dopředu se však už derou mladé páry.

„V deblu je nová generace mladých hráčů, kteří jsou na vzestupu. Mnoho legend ze čtyřhry stárne stejně jako my. Nestor, Paes, ti všichni brzy odejdou. Tím, že jsme trochu přerušili naši dominanci, tak jsme mladým dali šanci,“ uzavřel Mike, který je se svým bratrem Bobem v žebříčku čtyřhry na třetím místě.

Reklama