Hlavní obsah

Strýc Toni se připravuje na odchod z Nadalova týmu

Řím

Realizační tým španělského tenisty Rafaela Nadala na konci roku opustí hráčův strýc a dlouholetý trenér Toni. K rozhodnutí stáhnout se dospěl pětapadesátiletý odborník proto, že má na přípravu finalisty Australian Open stále menší vliv.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Rafael Nadal

Článek

"Od příštího roku už Rafaela nebudu doprovázet na kurtech a budu se věnovat výhradně naší tenisové akademii," řekl Toni Nadal portálu tennisitaliano.it. "Dokud mu nebylo sedmnáct, byl jsem to já, kdo o všem rozhodoval. Potom přišel Carlos Costa jako manažer. Pak začal mít větší vliv jeho otec a každý má své názory," pokračoval. Na konci roku 2016 navíc doplnil realizační tým někdejší daviscupový kapitán Carlos Moya a Toni Nadal začal přemýšlet o tom, že se stáhne.

"Pravda je taková, že jsem měl každý rok menší rozhodovací moc, až nastane den, kdy už nebudu mít vůbec o čem rozhodovat," konstatoval Toni Nadal, který Rafaela trénuje od jeho čtyř let a dovedl ho ke 14 grandslamovým titulům. Tvrdí, že mají nadále skvělé vztahy. "Jsou stále excelentní. Během všech těch let jsme neměli nikdy žádnou krizi," dodal.

Reklama