Hlavní obsah

Chvilku jsem si říkala, aby se nehrál třetí set, připustila nervozitu Plíšková

Marek BurkertSport.czPrávo

Celý minulý rok hrál český fedcupový tým v cizím prostředí a s návratem do Ostravy padla na domácí tenistky nervozita. Karolína Plíšková se ale za nepříznivého stavu zhostila role týmové jedničky přesvědčivě. I přes malé zakolísání v závěru zápasu přehrála Španělku Arruabarrenovou ve dvou setech 6:4 a 7:5. Po sobotě je tedy stav zápasu 1. kola smírný 1:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Česká tenistka Karolína Plíšková při vítězném gestu po porážce Lary Arruabarrenaové.

Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

České tenistky hrají zatím po úvodních dvouhrách prvního kola Fed Cupu se Španělskem nerozhodně 1:1.

Vypadalo to, že jste naprosto suverénní při svém podání, ale nakonec přišly trochu komplikace, proč?Ten game, kdy jsem ztratila servis, nebyl ideální. Ale ona ho nezahrála špatně. Set a půl jsem  si držela servis, pak přišel ten jeden game. Já ale spíš bojovala s returnem. Ona mi naštěstí ke konci taky pomohla. I když jsem si chvíli říkala, že by mohl být třetí set...

Jaké pro vás bylo jít na kurt za stavu 0:1?Ale jo, docela dobrý, byla to povinnost vyhrát, i když ten tenis mohl být lepší. Myslím, že jsme se s tím nakonec poprala docela dobře.

Chtěla jste se vytáhnout i před domácím publikem?Po tom roce, kdy jsme hrály jen venku, tak jsem měla takový divný, zvláštní pocit. Asi jsme byly nervóznější, jelikož jsme favoritky. Ale zkušenost je to dobrá. Když jsme hrály naposled doma proti Rusku, tak oni měli Šarapovovou, takže se výhra čekala spíš od nich.

Vzala jste si něco ze zápasu Strýcové s Muguruzaovou, proti které v neděli začínáte?Bára má úplně jinou hru než já. Muguruzaovou ale znám moc dobře, hrály jsme proti sobě na konci roku. Ten povrch jí asi sedí tím, že je pomalejší. Budu se snažit vzít si spíš něco z těch zápasů, které jsem proti ní odehrála. Asi to bude z obou stran rychlejší, s větším nábojem.

Reklama

Související témata: