Hlavní obsah

Máme více variant do dvouhry i do deblu, to by mohl být rozdíl, věří před fedcupovým rozuzlením Pála

Ostrava

Stav 1:1 po sobotě zažil Petr Pála v posledních čtyřech zápasech a pokaždé z toho vyšly české tenistky vítězně. „V neděli tam leží tři body a my potřebujeme dva,“ říká fedcupový kapitán před rozuzlením ostravského souboje prvního kola proti Španělkám.

Foto: ČTK

Petr Pála se snaží poradit Barboře Strýcové.

Článek

V sobotu vyhrávaly favoritky. Hostující Muguruzaová potřebovala tři sety proti Barboře Strýcové, Karolíně Plíškové stačily dvě sady v utkání s Arruabarrenaovou.

„Bára měla k překvapení mnohem blíž. Zápas se pro ni nevyvíjel dobře, ale vzchopila se, odehrála výborný konec druhého setu. Pak měla hrozně moc šancí, já si říkal, že by Španělku mohla zlomit, kdyby vedla. Byla to otázka jednoho dvou míčů, ale jak skóre narůstalo, tak ji to asi trochu přemohlo v hlavě," přemítal Pála. „Nemusí z toho být ale špatná. Předvedla velmi solidní, velmi bojovný výkon. Nechala tam všechno."

Plíšková vypadala přesvědčivě až do závěru druhé sady, kterou si při vlastním servisu poněkud zkomplikovala a na lavičce se pak kapitánovi svěřovala, že se jí vlastní výkon moc nezamlouvá.

„Zvládla to velmi dobře, mohla ještě líp, kdyby to doservírovala, ale ono není jednoduché nastoupit za stavu 0:1 jako velký favorit, logicky se chce člověk předvést před domácím publikem, hrát hezky, A ne každý to umí zvládnout jako Kája," chválil Pála.

Plíšková má před nedělním soubojem jedniček navíc psychickou výhodu, kterou je bilance 4:1 proti Muguruzaové. „Kája ví moc dobře, co na ni hrát, ví, jak jí vzít vítr z plachet. Stejně jako Muguruzaová hraje rychle, a taky líp servíruje."

Stále je ale ve hře varianta, že by proti španělské dvojce Arruabarrenaové, nastoupila Šafářová, aby se Strýcová mohla šetřit na případný rozhodující debl.

„Ještě jsem neměl čas o tom pořádně přemýšlet. Pokusíme se udělat co nejlepší rozhodnutí, máme varianty do dvouhry i do čtyřhry," nebojí se Pála.

„Stav 1:1 po sobotě byl už mockrát. Jediný rozdíl je v tom, že hrajeme doma. Na jednu stranu je to skvělé, ale víc svazující. Holky už si to ale osahaly. Těším se na neděli. Na rozdíl od Španělek máme na všechno víc variant, to by mohl být největší rozdíl," doufá kapitán, který naposledy zažil porážku v dubnu 2013 při semifinále v Itálii.

Následujících devět zápasů bylo vítězných, přibude i ten desátý?

Reklama

Související témata: