Hlavní obsah

Čekala jsem, že budu hrát líp, řekla Plíšková. Na španělskou hvězdu si věřila

Marek BurkertSport.czPrávo

S kvalitou soupeřky se oproti sobotě výrazně zvedl i výkon Karolíny Plíškové. Světová trojka v souboji se sedmičkou Garbine Muguruzaovou udávala tón ostravského zápasu, který skončil až nečekaně hladkou výhrou dvakrát 6:2. K postupu do semifinále Fed Cupu potřebují české tenistky ještě bod.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karolína Plíšková během utkání s Garbine Muguruzovou se Španělska v 1. kole Fed Cupu. Česká tenistka vyhrála 2:0 na sety.

Článek
Fotogalerie

V sobotu jste nebyla moc spokojená, co dnes?

No dneska to bylo lepší. Nejen díky výsledku. Hra se zvedla, se soupeřkou se zvedá i úroveň. Včera to byla taková povinnost, dneska jsem se cítila o hodně líp. Sobotu jsem si to tak nějak protrpěla, pro mě je to někdy těžší, když hraju s dvojkou.

Tak krátký zápas jste asi nečekala...

Ani včera to nakonec nebylo tak dlouhé, mám horší zápasy. Dnes to až na jeden servis proběhlo bez zaváhání. Skóre vypadá trochu líp, než by to odpovídalo. Pár gamů jsme se tahaly, hlavně na začátcích, ale tím, že jsem je získala já, tak ten výsledek vypadá dobře.

Muguruzaovou jste porazila popáté v řadě, hrála jste na to, že máte proti ní psychickou výhodu?

Jo, už to má trošku v hlavě. Všechny zápasy, až na ten první na antuce, jsem vyhrála. Sedí mi na betonu její hra, moje je pro ni nepříjemná. Bylo to vidět, začala nervózněji, v koncovkách vypadala naštvaná. Určitě je ta bilance znát. Jestli na sebe narazíme ještě někdy, budu se toho snažit využít. Hrát bez respektu.

Španělská jednička přitom ve fedcupových dvouhrách až do tohoto víkendu neztratila ani set.

Slyšela jsem, ale pak jsou tu i jiné bilance, jak to máme my mezi sebou, což hraje velkou roli. Hráčka je to určitě výborná, tady jí to ale tolik nesedlo a já hrála dobře. Když to bylo 4:1, tak už byla taková odevzdanější, než když se hrálo o ty první gamy.

Dnes už jste si tlak nepřipouštěla?

Bylo to o hodně lepší. Sobota nám ale pomohla a věřím, že se s tím Barča taky popere dobře. Doufám, že to dotáhneme.

Return byl ve vašem podání také o dost lepší než v sobotu, že?

Čekala jsem to. Nejen proto, že byl včera dost blbej, mně se totiž rychlejší servis returnuje líp. Arruabarrenaová má na mě ze servisu nepříjemný ‚kick', takže dneska to bylo mnohem lepší.

Jak jste s fedcupovým týdnem celkově spokojená?

Sice teď všechny letíme do Dauhá, ale vrátila jsem se tak nějak relativně včas z Austrálie, měla jsem prostor na volno i na trénink. Strávil jsem dost času na kurtu i v posilovně, byl to vlastně i dobrý přípravný týden.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner