Hlavní obsah

Karolína Plíšková kosí konkurenci. Sesadit Serenu? Teď má jiný cíl

Dauhá

Prožívá famózní vstup do sezóny, který ji opravňuje pomýšlet na post světové jedničky. Česká tenistka Karolína Plíšková si drží skvělou formu, ale prozatím má jiné cíle než sesadit z trůnu fenomenální Serenu Williamsovou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Karolína Plíśková vyhrála turnaj v DauháVideo: sntv

 
Článek

„Post světové jedničky? O tom teď nepřemýšlím," překvapila žurnalisty po triumfu v Dauhá, kde slavila už druhý letošní titul.

„Mám teď jiný cíl. Tím je vyhrát grandslamový turnaj. Už jsem byla ve finále, takže celkové vítězství je pro mě další krok," připomněla loňské tažení na US Open, kde ji zastavila až ve finále Němka Angelique Kerberová.

Své metě by se mohla podle svých slov přiblížit už za pár měsíců v All England Clubu. „S mojí hrou bych měla mít největší šanci na tvrdém povrchu nebo ve Wimbledonu. Byla bych ráda, kdyby se mi to povedlo už letos. A pokud ne, myslím, že mám slušné šance i v dalších letech," prozradila.

Kariéra 24leté ranařky nabrala pořádné grády zhruba před půl rokem, kdy vybojovala titul v Cincinnati a následně se probojoval do finále na US Open, kde vyřadila obě sestry Williamsovy. Od té doby se s ní musí počítat jako s prvotřídní hvězdou.

Svůj status potvrzuje i letos, kdy má bilanci 15:1. Jedinou porážku, která však byla obzvlášť nepříjmená, utrpěla ve čtvrtfinále Australian Open, kde nečekaně podlehla Chorvatce Mirjaně Lučičové-Baroniové.

Svou suverenitu potvrdila i ve Fed Cupu, kde mimo jiné smetla světovou sedmičku Garbiňe Muguruzaovou. V Dauhá navíc ukázala, že už umí hrát i na nepříjemné obranářky, s nimiž mívala dříve velké problémy. Tentokrát poprvé v kariéře porazila jak Dominiku Cibulkovou, tak Caroline Wozniackou.

Přesto ví, že má stále co zlepšovat. „Snažíme se hlavně pracovat na pohybu. Myslím, že se v tom pořád lepším. I po finále mi trenéři říkali, že sice pohyb byl docela dobrý, ale může být ještě lepší. Samozřejmě chci vylepšit některé věci i u forhendu a bekhendu," připustila tenistka z Loun.

Teď však na tréninkovou práci nemá moc času, protože už v úterý vstupuje do turnaje v Dubaji, kde se utká s přemožitelkou Kateřiny Siniakové - Kristinou Mladenovicovou.

Reklama