Hlavní obsah

Návrat ruské hříšnice ostatní hráčky nezajímá. Už si ji ani nepamatuju, říká Muguruzaová

Aktualizováno

Comeback Marie Šarapovové rozděluje tenisový svět. Již za necelé dva měsíce by se devětadvacetiletá Ruska měla vrátit na kurty po odpykání patnáctiměsíčního trestu za doping. Zatímco jedni se těší, druzí by ji na turnajích už nejraději neviděli.

Foto: Profimedia.cz

Garbiňe Muguruzaová (vpravo) a Maria Šarapovová po utkání na Roland Garros v roce 2014.

Článek

Před několika dny se k návratu pětinásobné grandslamové vítězky vyslovil legendární Boris Becker. Podle bývalého německého tenisty si Šarapovová zaslouží druhou šanci. Jde jen o to, jak na ni budou reagovat ostatní hráčky, on sám však věří, že ji mezi sebe přijmou.

Teď se o bývalé světové jedničce vyjádřila i Garbiňe Muguruzaová, která je známá svými upřímnými názory. Třiadvacetiletá Španělka tvrdí, že ostatní tenistky návrat Šarapovové nějak extra nezajímá. „Hráčkám to je jedno,“ prohlásila v rozhovoru pro deník Marca vítězka loňského French Open.

„Osobně si Šarapovovou ani nepamatuju. Asi je to dobré pro turnaje, protože získají větší mediální pozornost, nás to ale nijak nezajímá,“ řekla dále sedmá hráčka světa, která v minulosti proslula i svým výrokem, že se tenistky navzájem nenávidí. S Šarapovovou se Muguruzaová dosud střetla třikrát a pokaždé ji Ruska porazila.

Maria Šarapovová si odpykává patnáctiměsíční trest za použití nedovolené látky - meldonia. Na kurtech by se poprvé měla objevit 26. dubna na turnaji ve Stuttgartu, kde dostala divokou kartu a kde kvůli ní pozměnili i program. Nyní vítězka Turnaje mistryň z roku 2004 pilně trénuje, aby se představila v co nejlepší formě a brzy se dostala zase mezi ty nejlepší.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner