Hlavní obsah

Neuvěřitelný los! říká Murray, jehož největší rivalové se vybijí už v úvodu turnaje

Indian Wells/Praha

Krutý los. Zatímco Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovič, Juan Martin del Potro a Nick Kyrgios jsou ve stejné čtvrtině pavouka na turnaji v Indian Wells a tudíž mezi sebou budou svádět těžké bitvy již v úvodních kolech, Andy Murray se může smát. „Neuvěřitelný los!, říká světová jednička.

Foto: Kamran Jebreili, ČTK/AP

Andy Murray.

Článek

Letošní turnaj v Indian Wells nabídne zajímavé bitvy už od začátku. Los totiž svedl do jedné čtvrtiny pavouka hned několik tenisových hvězd - Rogera Federera, Rafaela Nadala, Novaka Djokoviče, Juana Martina del Potra a Nicka Kyrgiose.

Pokud půjde vše podle papírových předpokladů, tak už ve třetím kole by na sebe mohli narazit Djokovič s Del Potrem a vítěz tohoto zápasu by se pak v osmifinále mohl potkat s Kyrgiosem. Další osmifinálovou dvojici by pak mohli tvořit Federer s Nadalem, kteří se letos spolu utkali ve finále Australian Open.

Radost z losu a těžit z něj může Andy Murray, který má jistotu, že několik jeho velkých rivalů se mezi sebou vybije už zkraje turnaje. „Neuvěřitelný los!“ okomentoval Andy Murray na stránkách BNP Paribas Open.

„Nikdy jsem nic takového neviděl. Je to jeden z nejtěžších losů všech dob,“ prohlásil devětadvacetiletý Brit. „Jsou tam vítězové grandslamů, ale také hráči nastupující generace, kteří by se jednou mohli dostat mezi nejlepší,“ řekla dále světová jednička.

Švýcar je v klidu

„Budou to mít těžké. Je to přesně ta část pavouka, které je ideální se vyhnout. Pro fanoušky to ale bude úžasná podívaná,“ předpovídá trojnásobný grandslamový vítěz.

Los překvapil i Rogera Federera, avšak starosti si s ním nedělá. „Zvládl jsem už tolik těžkých losů. Přijel jsem do Indian Wells, abych proti těmto hráčům hrál. Takže nezáleží na tom, jestli se s nimi potkám v semifinále, finále, nebo už ve čtvrtém kole,“ prohlásil pětatřicetiletý Federer na stránkách ATP. „Jsem rád, že mohu být zase tady. Užívám si trénink a už se nemohu dočkat, až budu zase hrát,“ uzavřel vítěz osmnácti grandslamů.

Reklama

  5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 Kuděrmetovová - Krejčíková 5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 konec
20240415T20 : 00:00+0200
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová
Krejčíková