Hlavní obsah

Je stále žádanější. Nepotřebuji ale být v každém časopise, odmítá Plíšková

Indian Wells/Praha

Stále větší zájem je o českou hvězdu Karolínu Plíškovou Čtyřiadvacetiletá hráčka letí vzhůru světovým žebříčkem a nejrůznější nabídky na focení odmítá, neboť nejdůležitější je pro ni tenis.

Foto: Profimedia.cz

Karolína Plíšková na Turnaji mistryň.

Článek

Již za pár hodin vstoupí Karolína Plíšková do turnaje v Indian Wells. Ve druhém kole na ni čeká olympijská vítězka z Ria Monica Puigová. „Jsem nadšená, že tady mohu zase po roce být,“ řekla Karolína Plíšková v rozhovoru na stránkách WTA.

„Je to jeden z mých oblíbených turnajů. Užívám si to. Loni jsem se tady probojovala do semifinále, takže moje vzpomínky jsou úžasné. Už se těším, až pro mě turnaj začne,“ prohlásila vítězka juniorského Australian Open z roku 2010.

„Monica je olympijskou vítězkou, takže to bude těžké. Párkrát jsme se spolu už střetly a pokaždé jsem vyhrála,“ připomněla světová trojka. „Na turnaj jsem připravená. Mám za sebou náročný měsíc. Fed Cup, vítězství na turnaji v Dauhá. Poté, co jsem v Dubaji vypadla hned v úvodním kole, jsem čas využila k další přípravě. Potrénovala jsem a navíc jsem do Indian Wells přiletěla už dříve,“ dodala tenistka, o kterou je stále větší zájem i mimo kurty.

Na titul má šanci každý týden

Přicházejí jí nejrůznější nabídky na focení a další modelingové aktivity, ona je však odmítá. „Obvykle na tyhle věci reaguji negativně. Nemám to ráda. Nepotřebuji být v každém časopise,“ vysvětlovala s tím, že soustředit se chce jen na sport. „Chci hrát dobrý tenis. To je můj cíl.“

Zatím se to rodačce z Loun daří plnit. V současnosti jí patří třetí příčka ve světovém žebříčku a experti jí předpovídají, že brzy by mohla být první. „O post jedničky teď neusiluji. Chci prostě hrát turnaj za turnajem a usilovat o dobré výsledky. Vzhledem k tomu, že letos už jsem ze čtyř turnajů dva vyhrála, myslím, že mám každý týden šanci uspět. Každý titul mi dodává sebevědomí do dalšího turnaje,“ uzavřela Plíšková.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články