Hlavní obsah

Nejdříve ji vylekali, potom jí sebrali trofej. Teď už si ale Vesninová svůj úspěch užívá plnými doušky

Indian Wells/Praha

Skvělý turnaj v Indian Wells má za sebou Jelena Vesninová. Třicetiletá Ruska v nedělním finále udolala svou krajanku Světlanu Kuzněcovovou a mohla se tak radovat z doposud nejcennějšího titulu ve své kariéře. Na vysněnou trofej si ale musela počkat, neboť o ni přišla během tiskové konference.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Jelenu Vesninovou vyděsily konfetyVideo: sntv

 
Článek

Jako v pohádce si připadala Jelena Vesninová na turnaji v Indian Wells. Soutěží procházela třicetiletá Ruska bez potíží a ve finále se nakonec po třísetové bitvě se Světlanou Kuzněcovovou mohla radovat z titulu. Než si ale trofej mohla odnést, čekalo na ni ještě několik překvapení.

Když na kurtu po zápase probíhal slavnostní ceremoniál a Vesninová chtěla s cenou pro vítězku zapózovat, vyděsila se, když na ní začaly padat konfety. A ještě větší šok na ni čekal na tiskové konferenci. Šťastná Vesninová odpovídala na otázky novinářům, když najednou za ní přišel jeden ze zaměstnanců a putovní pohár jí sebral ze stolu.

„Nerad vás přerušuji, ale tu trofej potřebuji. Máme jen jednu a mužské finále za chvíli končí,“ omlouval se. Vesninová se jí nechtěla vzdát, natahovala po ní ruce, avšak marně. „Neberte mi ji, prosím,“ smála se. „Tak dobře, dejte ji Rogerovi,“ dodala. Správný pohár pak nakonec samozřejmě dostala zpět.

„Je to pro mě obrovský úspěch. Teď se asi několik dní budu neustále usmívat, a to i ve spaní,“ prohlásila na tiskové konferenci Vesninová, která byla donedávna považována především za skvělou deblistku. Spolu s Jekatěrinou Makarovou loni vybojovala na olympijských hrách zlato a poté spolu ovládly i Turnaj mistryň.

„Myslím, že mi úspěchy ze čtyřhry pomohly ve dvouhře. Předváděla jsem tady vynikající tenis proti výborným hráčkám. To není nikdy jednoduché. Jednou nebo dvakrát se to dá, ale odehrát takto celý turnaj je těžké. Jsem proto na sebe opravdu pyšná,“ uzavřela třináctá hráčka světa.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori