Hlavní obsah

Tenisová siréna chystá návrat a chce být opět nejlepší

Praha

Další tenisová hvězda chystá velkolepý návrat. Victoria Azarenková tři měsíce po porodu syna Lea oznámila, že již začala s tréninkem a v létě by se chtěla opět představit na kurtech.

Foto: Sport.cz

Victoria Azarenková

Článek

Již za měsíc se do světa tenisu vrátí po odpykání patnáctiměsíčního trestu za doping Maria Šarapovová. V létě pak chystá comeback na kurty další bývalá světová jednička Victoria Azarenková.

Sedmadvacetiletá Běloruska loni přerušila kariéru kvůli těhotenství. Loni v prosinci porodila syna Lea a již tehdy prohlásila, že má v plánu brzký návrat. Nyní svá slova potvrdila. „S přípravou jsem začala asi tak před třemi týdny. Mým cílem je být připravena na léto. Uvidíme, jak to půjde, nechci nic uspěchat,“ řekla v telefonickém rozhovoru pro Tennis Channel Azarenková.

„V minulosti jsem se párkrát po zraněních unáhlila a nebylo to zrovna to nejlepší. Důležité bude také to, jak se náš Leo vyrovná s cestováním,“ vyprávěla dvojnásobná grandslamová vítězka.

 

Fundamentals 🏃🏼‍♀️

Příspěvek sdílený Victoria Azarenka (@vichka35),Bře 8, 2017 v 2:56 PST

Azarenková se nově připravuje s Michaelem Joycem, který kdysi trénoval i Marii Šarapovovou. „Michael má spoustu zajímavých nápadů, na kterých budeme pracovat. Chci zlepšit pohyb, techniku, fyzičku. Prostě vše, aby to fungovalo lépe,“ přiznala loňská vítězka z Indian Wells a Miami.

První turnaje by sedmadvacetiletá tenistka chtěla absolvovat ještě před US Open. „Neberu to jako návrat, ale jako pokračování mé kariéry. Byla jsem vždy poměrně komplexní hráčka, ale stále je na čem pracovat. Nepochybuji o tom, že se můžu dál zlepšovat. Nechci jen hrát, chci být zase nejlepší,“ prohlásila Azarenková.

Reklama

Související témata: