Hlavní obsah

To je ostuda. Jsem trapná! vztekala se Strýcová na kouče při porážce s Plíškovou

Zatímco světová trojka Karolína Plíšková v boji o čtvrtfinále turnaje v Miami zachovávala svoji typicky chladnou tvář, její soupeřka a krajanka Barbora Strýcová opět nešetřila emocemi a peprnými výrazy. Plzeňská bojovnice dlouho neměla proti slavnější reprezentační kolegyni nárok, což ji pořádně frustrovalo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Karolína Plíšková porazila v Miami Barboru StrýcovouVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Hlavně první set (6:1) byl jednoznačnou záležitostí v režii Plíškové, na což Strýcová zareagovala povoláním kouče Tomáše Krupy, na něhož nečekala lehká práce. Z jejich rozhovoru, který zachytily mikrofony, je jasně patrné, že jeho svěřenkyně byla bezradná.

„Nemám jak uhrát balon," vztekala se Strýcová. „Musíš hrát trochu víc aktivnějš," nabádal ji kouč. „Ale já neumím hrát aktivně. Chápeš to, že z toho dělám chyby," vedla si svou tenistka. „Ale jinak budeš dostávat na prdel," oponoval trenér. „No vždyť dostávám, tak je to jedno, ne?" odsekla svěřenkyně. Debatu Strýcové s koučem najdete ve videu níže v čase 1:24 a 3:59.

Rozhovor se nesl dál v podobném duchu. Krupa se v poklidu snažil světové dvacítce vysvětlit, že jedinou cestou, jak zkusit se zápasem něco udělat je hrát agresivněji i za cenu většího rizika.

„Jenže já to neumím. Bože muj. Neumím to. Dyť je to za dvacet minut 6:1, uhrála jsem čtyři balóny. Já na to nemam!" ulevovala si Strýcová. „To je ostuda. To je taková ostuda. Fakt trapný. Jsem úplně trapná sama," zakončila nemilosrdnou sebekritiku.

Plíškové nakonec vítězství přeci jen dost ztížila. Za stavu 2:5 se rozehrála do velké pohody, vzala soupeřce servis, Plíšková ale i tak zápas ukončila ve dvou setech a po vítězství 6:1, 6:4 slavila postup do čtvrtfinále, v němž se může pomstít za vyřazení z Australian Open Chorvatce Lučičové-Baroniové.

„Všechno se pro mě vyvíjelo dobře, až do stavu 6:1, 5:2. Pak se jí povedlo pár gamů a já měla velké štěstí, že se mi to podařilo zavřít. Ten závěr byl velmi zrádný, takže jsem moc ráda, že jsem nakonec postoupila," těšilo Plíškovou vítězství nad krajankou.

Reklama