Hlavní obsah

Na Federera doráželi leguáni. Pak válel před fotbalovou kulisou, i soupeř musel smeknout

Když před začátkem sezóny mluvil po půlroční pauze o návratu do top formy a útoku na tituly, jen málokoho asi napadlo, jak pravdivá slova pětatřicetiletého Rogera Federera jsou. I na turnaji v Miami se fenomenální Švýcar veze na vítězné vlně a svými výkony nepřestává udivovat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Roger Federer v Miami vyřadil Del PotraVideo: sntv

 
Článek

Při tréninku na utkání třetího kola ho navštívili hned tři leguáni, kteří mu před očekávaným duelem s Juanem Martínem del Potrem udělali radost. „Vždy jsem byl velký fanoušek krokodýlů, leguánů a všech plazů. Je neuvěřitelné, jak přežili z dávných dob," svěřoval se.

S trochou nadsázky lze stejná slova použít i na samotného Federera. Už nějaký čas se zdálo, že jeho éra končí a budoucnost už bude patřit jednoznačně Djokovičovi, Murraymu a spol. Jenže veterán se dokázal zlepšit po všech stránkách a do sezóny 2017 vlétl jako uragán.

Ovládl Australian Open i nedávný „pátý grandslam" v Indian Wells. A stále nemá dost, dobře rozjetý má i podnik v Miami.

Když v pondělí večer nastupoval na kurt, atmosféra v hledišti připomínala spíš vyhecovaný fotbalový zápas, než třetí kolo tenisového turnaje. Čtrnáct tisíc fanoušků se mačkalo na tribunách, jejichž horní patra okupovali příznivci v argentinských fotbalových dresech skandující: Ole, Ole, Del Po, Del Po!"

„Atmosféra byla skvělá. Soupeř prvotřídní, fanoušci perfektní. Co víc si můžete přát?" pochvaloval si Del Potro kulisu zápasu, v němž měl většinu publika na svojí straně.

Ani to mu však nepomohlo. Stejně jako jeho typický dělový servis, který mu Federer dvakrát prolomil, což mu stačilo na vítězství 6:3, 6:4 a tedy i sedmou výhru v řadě bez ztráty setu.

I tentokrát Švýcar ukazoval, v čem udělal oproti nedávné minulosti největší pokrok. Svůj elegantní jednoručný bekhend proměnil ve smrtící zbraň. Dříve spíše slabina, která ho limitovala proti Djokovičovi či Nadalovi, najednou dělá soupeřům neřešitelné problémy.

A to i z returnu. „Momentálně je Federerův bekhend ještě lepší, než býval, protože i jeho nohy jsou rychlejší než dřív. Na brejkbolech zahrál lépe než já, v tom byl ten hlavní rozdíl," připustil Del Potro.

„Ano, měl jsem pocit, že mám zápas pod kontrolou. Myslím, že jsem si vítězství zasloužil víc. To já jsem byl agresor. Ale kdyby mě ve druhé sadě brejknul zpět, nejspíš by to celé vypadalo úplně jinak," dodal Federer, jenž se v příštím kole utká se Španělem Robertem Bautistou.

Reklama

Související témata: