Hlavní obsah

Plíšková - Lučičová-Baroniová 6:3, 6:4Plíšková je poprvé v Miami v semifinále, dál jde i Berdych, ale Šafářová končí

Miami
Aktualizováno

Tenistce Karolíně Plíškové vyšla na turnaji v Miami v duelu s Mirjanou Lučičovou-Baroniovou odveta za Australian Open. Druhá nasazená Češka tentokrát chorvatskou veteránku porazila 6:3, 6:4 a poprvé si na Floridě zahraje semifinále. Tomáš Berdych porazil ve 4. kole Francouze Adriana Mannarina 6:3, 7:5 a zahraje si čtvrtfinále. Naopak Lucie Šafářová podlehla ve čtvrtfinále Dánce Caroline Wozniacké po setech 4:6 a 3:6.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Plíšková - Lučičová-Baroniová v MiamiVideo: sntv

 
Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Lucie Šafářová prohrála s Dánkou Wozniackou

"Je úžasné, že jsem se tady poprvé dostala do semifinále," řekla v rozhovoru na kurtu Plíšková, která si vylepšila letošní bilanci na 23 výher a tři porážky. "Už jsem letos odehrála hodně zápasů, hodně si teď věřím a hraju výborný tenis."

Pětadvacetiletá světová trojka začala zápas výborně a brzy vedla 4:1. Hladký závěr setu si zkomplikovala dvěma prohranými servisy, při svém podání ale nebodovala ani o deset let starší soupeřka. Další potíže přišly ve druhé sadě, v níž se Chorvatka po úspěšném brejku ujala vedení 4:2, Plíšková ale dokázala otočit.

Na rozdíl od třísetové nešťastné bitvy ve čtvrtfinále v Melbourne tentokrát česká jednička dělala méně chyb a slavila výhru ve dvou setech. "Zase to byl vyrovnaný zápas a konečně jsem ji porazila. V koncovce druhé sady jsem měla trošku štěstí, ale i to je potřeba. Snažila jsem se hrát agresivněji než ona a nedávat jí tolik času, protože je odzadu nebezpečná," řekla Plíšková, jež si zahrála semifinále i na předchozím turnaji v Indian Wells.

Šafářová bitvu s Dánkou prohrála

To pro Šafářovou turnaji v Miami skončil ve čtvrtfinále. S bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou prohrála po téměř dvouhodinovém boji 4:6, 3:6. Její přemožitelka nyní narazí právě na turnajovou dvojku Karolínu Plíškovou.

Třicetiletá Šafářová prošla v Miami mezi nejlepší osmičku poprvé v kariéře, ale další vítězství už nepřidala. Hned v úvodní hře sice sebrala soupeřce podání, avšak o svůj servis potom dvakrát přišla. Druhou sadu rozhodl brejk Wozniacké na 5:3, stejným poměrem nyní nad Šafářovou vede v bilanci vzájemných zápasů.

Wawrinka skončil

Desátý nasazený Berdych potvrdil, že se mu v Miami daří. Mezi osmičku nejlepších tu postoupil celkově poosmé, třikrát byl i v semifinále a v roce 2010 hrál o titul. Mannarina v úterý porazil navzdory chvilkovému zaváhání ve druhém setu za hodinu a půl.

Do čtvrtfinále se naopak neprobojoval nejvýše nasazený Švýcar Stan Wawrinka, který v den 32. narozenin podlehl Alexanderu Zverevovi z Německa 6:4, 2:6, 1:6. Postoupil naopak jeho krajan Roger Federer, osmnáctinásobný grandslamový šampion ve dvou tie-breacích vyřadil Španěla Roberta Bautistu a jeho dalším protivníkem bude Tomáš Berdych.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):
Muži (dotace 6 993 450 dolarů):
Dvouhra - 4. kolo:
Berdych (10-ČR) - Mannarino (Fr.) 6:3, 7:5
A. Zverev (16-Něm.) - Wawrinka (1-Švýc.) 4:6, 6:2, 6:1
Nišikori (2-Jap.) - Delbonis (Arg.) 6:3, 4:6, 6:3
Federer (4-Švýc.) - Bautista (14-Šp.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:4)
Nadal (5-Šp.) - Mahut (Fr.) 6:4, 7:6 (7:4)
Kyrgios (12-Austr.) - Goffin (8-Belg.) 7:6 (7:5), 6:3
Sock (13-USA) - Donaldson (USA) 6:2, 6:1
Fognini (It.) - Young (USA) 6:0, 6:4.
Ženy (dotace 7 699 423 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Karolína Plíšková (2-ČR) - Lučičová-Baroniová (26-Chorv.) 6:3, 6:4
Wozniacká (Dán.) - Šafářová (ČR)  6:4, 6:3
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Mirzaová, Strýcová (3-Indie/ČR) - Kingová, Švedovová (6-USA/Kaz.) 6:4, 6:1
Hlaváčková, Pcheng Šuaj (4-ČR/Čína) - Kuzněcovová, Mladenovicová (Rus./Fr.) 6:1, 6:4.

Reklama

Související témata: