Hlavní obsah

Kontaová - Wozniacká 6:4, 6:3Kontaová porazila v Miami Wozniackou a má nejcennější titul

Miami

Britská tenistka Johanna Kontaová porazila ve finále turnaje v Miami 6:4, 6:3 Dánku Caroline Wozniackou a získala třetí a nejcennější titul v kariéře. Pětadvacetiletá rodačka z australského Sydney se díky tomu posune ve světovém žebříčku z jedenáctého místa na sedmé, což bude její nové maximum.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Britka Johana Kontaová ovládla turnaj v MiamiVideo: sntv

 
Článek

Kontaová vyhrála finále za 96 minut a zakončila ho při prvním mečbolu bekhendovým lobem přesně na základní čáru. Její vítězství muselo potvrdit jestřábí oko a i poté jakoby se mu zdráhala uvěřit. "Abych pravdu řekla, pořád jako kdybych nemohla pobrat, že už je po všem," vysvětlila Kontaová své zdrženlivé oslavy.

Bývalá světová jednička Wozniacká, jež v předchozích kolech vyřadila Lucii Šafářovou a Karolínu Plíškovou, prohrála po Dauhá a Dubaji i třetí letošní finále.

Kontaová si naopak připsala druhý titul v sezoně, poté co v lednu triumfovala v rodném Sydney. Dnešní titul byl pro dceru maďarských rodičů dalším stupněm na cestě vzhůru, jež začala na jaře roku 2015. Od té doby se Kontaová ze 150. místa světového žebříčku posunula do elitní desítky a má na kontě tři turnajová prvenství.

"Na papíře to vypadá jako bleskový obrat, ale bylo za tím spousta let práce," uvedla první Britka ve finále turnaje, na který se ještě před dvěma lety ani nekvalifikovala.

Miami Open vyvrcholí v neděli mužskou finálovou "klasikou" mezi Švýcarem Rogerem Federerem a jeho dlouholetým španělským rivalem Rafaelem Nadalem.

Miami (tvrdý povrch):
Ženy (dotace 7 699 423 dolarů):
Dvouhra - finále:
Kontaová (10-Brit.) - Wozniacká (12-Dán.) 6:4, 6:3.

Reklama