Hlavní obsah

Půjde před soud. Kanadská tenisová hvězda stále žádá odškodnění za uklouznutí

New York/Praha

Uklouznutí v šatně při US Open bude mít soudní dohru. Eugenie Bouchardová se totiž nedohodla s Americkou tenisovou federací na náhradě škody a její právní zástupce oznámil, že na podzim začne soudní proces.

Foto: Sport.cz

Eugenie Bouchardová.

Článek

Eugenii Bouchardové se v posledních měsících na kurtech příliš nedaří. A podle jejího právního zástupce Benedikta Morelliho za to může incident ze září 2015, kdy kanadská hráčka při US Open uklouzla v šatně a způsobila si otřes mozku.

„Problém je v tom, že Genie stále nemá zpátky svou sebedůvěru jako před úrazem. Hodně se věnuje sociálním sítím a vypadá vážně skvěle, protože je to krásná mladá žena. Její tenisová bilance už ale tak dobře nevypadá. Řeknu vám, že její malý počet výher má co do činění s jejím nedostatkem sebedůvěry a emocionálním rozpoložením po zranění. A za to někdo musí zaplatit,“ prohlásil na webu TSN Benedict Morelli.

Třiadvacetiletá Bouchardová požádala Americkou tenisovou federaci o náhradu škody, avšak obě strany se minulý čtvrtek při soukromé schůzce nedokázaly dohodnout na podmínkách, a tak Morelli oznámil, že spor bude mít soudní dohru. Proces by podle něj měl začít na podzim.

„Tato situace Genii velmi ovlivnila. I další hráčky utrpěly různá zranění a nedokázaly se pak vrátit do stejné formy, kterou měly před úrazem. Tak doufejme, že to nebude i její případ,“ dodal Morelli.

Bouchardová se po zotavení z otřesu mozku vrátila na kurty loni v lednu. Během roku si zahrála dvě finále, avšak ani v jednom nezvítězila. Ke konci sezóny se na kurtu hodně trápila a často nepřešla ani přes první kolo. Letos v lednu to na turnaji v Sydney vypadalo, že se jí forma vrací, když postoupila až do semifinále, avšak v Acapulku, Indian Wells a Miami opět skončila hned v úvodním kole.

Reklama

Související témata: