Hlavní obsah

Vondroušová si po senzačním triumfu zvyká na pocty: Mám milión, ani nevím co s ním

Biel

„Bláznovství! Tohle jméno si musíte zapamatovat - Markéta Vondroušová,“ referoval o senzačním nedělní triumfu sedmnáctileté Češky na turnaji v Bielu švýcarský deník Blick. Podobné ohlasy na tažení kvalifikantky zaznívají ze všech stran. Talentovaná teenagerka si najednou zvyká na pocty a odměny, na něž se ještě před pár dny a týdny dívala z uctivé vzdálenosti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Markéta Vondroušová triumfovala v BieluVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Minulý týden si vysloužila premiérovou nominaci do fedcupového týmu na semifinálový duel v USA a volba kapitána Petra Pály jako by bývalou nejlepší juniorku světa katapultovala v kariéře o několik pater výš.

Z kvalifikace se prokousala k teprve druhému startu na turnaji WTA, v hlavní soutěži se následně probila i přes krajanky Kristýnu Plíškovou a nasazenou jedničku Barboru Strýcovou, ve finále pak dokonala zázrak vítězstvím nad Estonkou Kontaveitovou.

„Tohle je největší vítězství mojí kariéry. Předtím jsem startovala jen na menších akcích s dotacemi 25 a 60 tisíc dolarů," připomněla novinářům v Bielu sokolovská rodačka po svém životním triumfu.

„Přitom loni jsem se většinu roku potýkala se zraněným loktem na levé ruce. Musela jsem hodně cvičit, což mi nakonec i pomohlo zlepšit pohyb. Teď hraju opravdu dobře," pochvalovala si herní posun po zdravotních peripetiích.

Teď zaútočit na grandslamech

Do Švýcarska přijela coby 233. hráčka světa a měla obavy, zda vůbec bude moct nastoupit do kvalifikace.

„Žádala jsem i o divokou kartu do kvalifikace, protože jsem si nebyla jistá, jestli se do ní dostanu. Už v prvním zápase jsem pak málem prohrála, pak už jsem se ale jen zlepšovala. Poslední zápasy už to bylo z mojí strany skvělé, z čehož jsem hodně šťastná," radovala se novopečená česká reprezentantka.

Triumf na turnaji WTA znamená obří skok v zatím stále ještě začínající profesionální kariéře. Ze třetí stovky žebříčku se po vydařeném týdnu posunula na 117. pozici.

„Mým hlavním cílem bylo zahrát si kvalifikace na grandslamech. Teď už mám jistotu, že si je zahraju. Budu muset změnit plány a o všem pořádně popřemýšlet," uvědomuje si.

Kromě premiérového titulu na okruhu WTA ji může hřát také štědrá odměna, která dalece převyšuje předchozí výdělky.

„Už jsem vyhrála patnáctitisícový turnaj, z čehož jsem měla asi tisíc dolarů. Tady jsem vyhrála 40 tisíc dolarů (přes milión korun). Vůbec nevím, co s těmi penězi udělám. Máma mi s tím bude muset pomoct," smála se senzační šampiónka.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík