Hlavní obsah

Fedcupový tým se schází na Floridě. Na kurtu byla potopa, z jezírka vylézá aligátor

Tampa

Tři české tenistky se sešly na Floridě před víkendovým semifinále Fed Cupu proti USA. Kapitán Petr Pála sledoval první skluz Kristýny Plíškové, Kateřiny Siniakové a Denisy Allertové po zeleném antukovém povrchu, na kterém se bude v Tampě v resortu Saddlebrook hrát. Jako poslední dorazí v pondělí večer amerického času nejmladší členka týmu Markéta Vondroušová, čerstvá vítězka turnaje ve švýcarském Bielu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér českého fedcupového týmu Petr Pála - archivní snímek.

Článek

"Vypadá to tady krásně," hlásil kapitán Pála na facebooku týmu a dodal: "Akorát někdo nechal přes noc hadici na kurtu, takže centrkurt byl pod vodou. Ještě jsou vidět louže. Na tom se dnes nedá hrát. Naštěstí máme k dispozici jeden z pětačtyřiceti dalších kurtů. Denča (Allertová) tam půjde předvést, jak to jde."

První přijela do Tampy žebříčková jednička týmu Siniaková, 38. hráčka světa. "Je tady krásně. Kurt jsem ještě nevyzkoušela, ale líbí se mi tady," řekla tenistka, která si poprvé vyzkoušela fedcupovou atmosféru letos v únorovém 1. kole. "Je tady klasicky vlhko a nádherné počasí má vydržet celý týden," doplnil Pála.

Tým bydlí uprostřed golfového resortu. Z nedalekého jezírka údajně vylézá aligátor. "Ještě jsme ho neviděli," řekla Siniaková, která sdílí pokoj s Plíškovou. "Cítím se tady jako doma a na všechno se těším," řekla 56. hráčka světa Plíšková.

Tenistky mají zároveň výhled i na tréninkové kurty. A mají nezvyklé šatny. "Jsou ze dvou apartmánů. Už se zabydluje Ríša (vyplétač Šodek) a doktoři, aby měli kde spravovat. Výhodou je, že odpadá složitý transport," řekl Pála.

Američanky vybraly proti obhájkyním titulu za povrch zelenou antuku. "Na té jsem ještě asi nehrála," řekla Allertová a pak se po ní spolu se Siniakovou a Plíškovou naráz sklouzly. "Na skluzy bych byl zpočátku opatrný," varoval kapitán.

Češkám v Americe chybějí tradiční opory. Petra Kvitová je zraněná a trio Karolína Plíšková, Barbora Strýcová, Lucie Šafářová se kapitánovi omluvilo.

Reklama