Hlavní obsah

Se.. na to, ať mě zavřou. Sprosťák Nastase nadávek nelituje, na Britky řval, že jsou děv..

Konstanta

Divočinu v balkánském stylu předvedl bývalý nejlepší tenista světa Ilie Nastase v roli fedcupového kapitána Rumunska během utkání v Konstantě proti Velké Británii. Stihl vulgárně urazit hráčku i kapitánku soupeřek a ani po vychladnutí emocí a před vynesením trestu ze strany ITF svých činů a slov vůbec nelituje.

Nastase byl vykázán z kurtu, Kontaová se rozplakalaVideo: sntv

 
Článek

Nastase křičel na světovou sedmičku Johannu Kontaovou a kapitánku Anne Keothavongovou, že jsou „zasrané děvky," poté co si obě stěžovaly na chování rumunského publika.

Rozhodčí ho vykázala na tribunu a následně mu byla odebrána akreditace. Bývalá mužská světová jednička si ale s nadcházejícím trestem od mezinárodní tenisové federace vůbec hlavu.

Jen hájil zájmy hráček?

„Ničeho nelituju. Ať mě klidně pošlou do vězení. Je mi to fuk. Jen jsem se snažil hájit zájmy našich hráček," vysvětloval Nasatase.

Incident se odehrál ve druhé sadě duelu Kontaové se Soranou Cirsteaovou za stavu 2:1. Kontaová si stěžovala na chování rumunského publika. Do diskuze ale vstoupil svými výroky Nastase. Kontaová se po gamu rozbrečela a opustila kurt.

„Ta Angličanka přitom odešla z kurtu, aniž by žádala o svolení. V ten okamžik jsem na ní zavolal, že je děvka. Pořád se snažila tišit publikum - jenže tohle není opera, ale zápas. Nemám zapotřebí tyhle sračky. Je mi sedmdesát let a kapitána dělám zadarmo. Seru na to, jestli mi dají pokutu nebo mi zakážou sedět na kapitánské židli," rozčiloval se Nastase i poté, co jeho tým porazil Velkou Británii 3:2.

Cirsteaová neměla pro Kontaovou pochopení

Podle jeho svěřenkyně Cirsteaové celou situaci Kontaová zbytečně nafoukla. „Když chcete přerušit zápas, udělejte to za stavu 2:1 a ne 3:1, když Johana začne brečet. Hrála jsem po celém světě, křičeli na mě, že jsem cikánka, děvka, kráva nebo idiot a nikdy jsem kvůli tomu nebrečela nebo neopustila kurt. Vždy jsem hrála dál," stěžovala si Rumunka.

„Pak, když se (Kontaová) vrátila na kurt, přišla ke mně a řekla: Omlouvám se. Takže dobře věděla, že to přehnala. Nemyslím si, že fanoušci udělali něco špatného. Všichni jsme na ně (britské tenistky) byli milí a chovali jsme se k nim vřele. Nemyslím si, že je od nich správné, že tohle dělají jenom proto, že jsme méně významná země než Anglie. Příště, až se budu trápit, tak se rozbrečím a o odejdu z kurtu," dodala Cirsteaová.

I většina rumunských osobností se zastává Nastaseho, který ještě před samotným zápasem stihl vyvolat pozdvižení posměšnými poznámkami na nenarozené dítě Sereny Williamsové a jeho potenciální barvu pleti.

Rumunské tenisové legendy se zastala i slavná gymnastka Nadia Comaneciová. „Ilie je velmi patriotický a občas řekne věci, které nemyslí úplně doslova. Takový je zkrátka Ilie, vždy to ale bude můj dobrý přítel. V Rumunsku ho všichni milují. Každopádně je zodpovědný za to, co říká a bude muset přijmout případný trest od ITF," citují stránky Eurosportu bývalou gymnastku.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík