Hlavní obsah

Byla to nehoda. Světová jednička chtěla novinku ještě tajit, zveřejnila ji omylem

Ještě to mělo zůstat tajemstvím, avšak jeden přehmat a celý svět obletěla zpráva, že Serena Williamsová bude maminkou. „Byla to nehoda,“ přiznala světová jednička s tím, že fotografii s rostoucím bříškem chtěla dát pouze do soukromého archivu.

Foto: Aaron Favila, ČTK/AP

Serena Williamsová s trofejí pro vítězku Australian Open, kde hrála už těhotná.

Článek

Bylo to velké překvapení, když minulý týden Serena Williamsová oznámila, že je těhotná. Pětatřicetiletá Američanka se však o radostnou novinku ještě s veřejností nechtěla podělit, svým fanouškům to chtěla říci až později. „Byla to nehoda,“ prohlásila světová jednička o zveřejnění fotky ve žlutých plavkách, na níž je jasně viditelné rostoucí bříško a k níž připsala dvacátý týden.

Vítězka třiadvaceti grandslamů chtěla původně tuto fotku uložit do svého soukromého archivu, avšak omylem ji dala na Snapchat. I když ji během chvíle bleskově smazala, humbuk už nezastavila. A tak po několika hodinách od zveřejnění fotografie potvrdila, že bude maminkou.

„Mám takovou složku, kam si každý týden ukládám fotky, abych viděla, jak daleko už jsem,“ vysvětlovala na konferenci TED (technologie, zábava, design) ve Vancouveru, jak dokumentuje průběh svého těhotenství. „Stále se mi to dařilo tajit a najednou mi to uklouzlo.“

To, že je těhotná, zjistila Williamsová dva dny před začátkem Australian Open. „Byla jsem z toho nervózní. Nebylo to vůbec snadné,“ přiznala pětinásobná vítězka Turnaje mistryň. „Když slýcháte příběhy, jak je některým ženám během těhotenství špatně, říkala jsem si, aby to nebylo nebezpečné. Pak jsem se ale rozhodla, že na to nebudu myslet a pokusím se soustředit na turnaj,“ dodala s tím, že naštěstí ranními nevolnostmi netrpěla.

„Cítila jsem, že se nemohu teď vypořádávat s dalšími emocemi. Těhotná, netěhotná, nikdo o tom nevěděl. Všichni čekali, že tenhle turnaj vyhraji,“ líčila, proč se rozhodla Australian Open odehrát. Letošní sezónu vynechá a v té příští bude mít už o jednoho fanouška víc. Jak sama před pár dny na své sociální sítě napsala, je rozhodnutá se na kurty vrátit. „Moje děťátko mi bude v hledišti fandit a doufám, že se mu to bude líbit a nebude plakat,“ uzavřela Serena Williamsová.

Reklama

  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner