Hlavní obsah

Na Prosperitu Open do Ostravy přijede sbírat body i Rosol

Ostrava

Vítěz z roku 2010 Lukáš Rosol, třetí nejvýše postavený Čech světového tenisového žebříčku Adam Pavlásek, či oba loňští finalisté Zdeněk Kolář a vítěz Constant Lestienne z Francie se představí v hlavním soutěži 14. ročníku challengeru Prosperita Open, který se koná příští týden v Ostravě. Nejvýše postaveným tenistou bude v Ostravě 105. hráč žebříčku ATP Slovák Norbert Gombos.

Foto: Česká sportovní/Pavel Lebeda

Vítězné gesto Lukáše Rosola - ilustrační foto

Článek

Hlavním lákadlem pro diváky bude zřejmě účast kdysi 26. hráče světového pořadí a dvojnásobného vítěze Davisova poháru Rosola (153. v žebříčku ATP). Jedenatřicetiletý tenista se v lednu vrátil na kurty po zranění achilovky a stále hledá bývalou pohodu. „Lukáš věří, že formu má, a to by nás velmi těšilo. Naším přáním je, aby stejně jako v loňském roce hrál ve finále český tenista," připomněl ředitel turnaje Václav Roubíček.

Zatímco české reprezentanty museli organizátoři druhého nejlépe dotovaného mužského turnaje v Česku oslovit, Ital Simone Bolelli se hlásil sám. „Mile nás to překvapilo. Znám ho od jeho 17 let, jsem rád, že tady bude. Vrací se po zranění a moc se na něj těším. Není už nejmladší, ale stále může hodně ukázat. Svého času patřil do první třicítky žebříčku a hrál i Masters. S krajanem Fogninim patřili k absolutní špičce," řekl Roubíček.

Poprvé ve čtrnáctileté historii turnaje se do Ostravy hned po roce vrací oba loňští finalisté Kolář a Lestienne. „Tohle je příjemné zjištění. Ukazuje to, že se sem tenisté rádi vracejí. Říkám to každý rok, Djokoviče a Federera do Ostravy nedostaneme, ale když se podívám, kolik hráčů turnajem prošlo a teď jsou ve špičce, tak nás to těší. Doufám, že někdo zase vyletí a bylo by fajn, kdyby se chytli Češi," dodal Roubíček.

Dotace turnaje, který se včetně kvalifikace bude hrát v Komenského sadech od soboty 29. dubna do 7. května, se proti loňsku navýšila o 25 tisíc dolarů. „A díky tomu, že budeme hradit tenistům i ubytování, odvezou si úspěšní stejně bodů, jako ze stotisícového turnaje," řekl Roubíček. Zvýšená je také kapacita tribun, které nově pojmou o dvě stovky diváků více. „Snad si hráči uvědomí, že je dotace zvýšená a budou podávat lepší výkony," vtipkoval Vladimír Kurka z investiční skupiny Prosperita. Vstupné zůstává beze změn. Na jeden den zaplatí diváci 40 korun, za celý turnaj 150 korun.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články