Hlavní obsah

Po operaci zažila nejrychlejší jízdu života. Českou hvězdu svezl bývalý pilot formule 1

Skvělou zábavu si pro tenistky na turnaji ve Stuttgart připravil hlavní sponzor Porsche. Hráčky si měly s jejich vozy zkusit parking challenge. Některé to zvládly samy, jiné povozil bývalý jezdec formule 1 Mark Webber.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Karolína Plíšková.

Článek

Úkol zněl jasně - zaparkovat postupně se dvěma auty do vytyčeného místa, aniž by se dotklo kuželů a při tom je soutěžícím měřen čas. Nechyběla zde ani česká hvězda Karolína Plíšková, ta ovšem nemá řidičák, a tak se svezla právě s Markem Webberem. Jejich čas minuta a šest sekund byl suverénně nejrychlejší.

„Mark byl určitě ten nejrychlejší řidič, s jakým jsem ve svém životě jela,“ přiznala pětadvacetiletá Plíšková. Do výzvy se zapojila třeba Ruska Světlana Kuzněcovová, které naměřili minutu a osmapadesát sekund, Němka Angelique Kerberová zvládla zaparkovat za dvě minuty a čtyři vteřiny, Španělka Garbiňe Muguruzaová měla na stopkách 2:24. Nejhůře zajela Slovenka Dominika Cibulková, která však soutěž absolvovala s poraněnou rukou, kvůli které se nakonec z turnaje odhlásila. Její čas byl i díky penalizaci za zboření kužele tři minuty a jednadvacet sekund.

Teď se však hráčky už soustředí na turnaj. Karolínu Plíškovou čeká první zápas ve čtvrtek večer, v něm se střetne s Američankou Coco Vandewegheovou. „Žádné velké výsledky nečekám, neboť je to můj první letošní turnaj na antuce. Trénovala jsem, takže věřím, že budu připravena předvést svou hru. Hlavním cílem ale bude turnaj v Madridu a French Open,“ prohlásila světová trojka, která dvoutýdenní pauzu využila k operaci chrupu.

Letos už Plíšková ovládla dva turnaje, v lednu vyhrála v Brisbane a v únoru pak nenašla přemožitelku v Dauhá. Poté, co minulý týden světová jednička Serena Williamsová oznámila, že je těhotná, tak česká tenistka patří k největším adeptkám na uvolněný trůn. „Hodně hráček má šanci dostat se na post světové jedničky. Pro mě je nejdůležitější udělat dobré výsledky, nemusím být teď hned na prvním místě,“ uzavřela Plíšková.

Reklama

Související témata: