Hlavní obsah

Siegemundová - Ka. Plíšková 7:6, 5:7, 6:3Plíšková končí už ve čtvrtfinále! Šarapovová po návratu válí

Stuttgart
Aktualizováno

Karolína Plíšková skončila na antukovém turnaji ve Stuttgartu po více než tříhodinovém maratónu s Laurou Siegemundovou ve čtvrtfinále. Světová trojka proti domácí tenistce neproměnila v prvním setu dva setboly a prohrála 6:7, 7:5 a 3:6. Ve hře o titul se Siegemundovou zůstala i Ruska Maria Šarapovová, pro niž je Stuttgart prvním turnajem po trestu za doping.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Karolína Plíšková nestačila na Siegemundovou a končí ve čtvrtfináleVideo: sntv

 
Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Maria Šarapovová zvládla ve Stuttgartu i třetí zápas

Siegemundová loni na Porsche Grand Prix prošla senzačně až do finále a na tamní antuce dnes vybojovala další velký úspěch. V první sadě odvrátila za stavu 2:5 Plíškové dva setboly a favoritku trápila především stopbaly. Devětadvacetiletá Němka a 49. hráčka žebříčku, která loni na US Open vybojovala titul ve smíšené čtyřhře, slavila postup po třech hodinách a deseti minutách.

Stejně jako Siegemundová startuje ve Stuttgartu na divokou kartu ostře sledovaná bývalá světová jednička Šarapovová a ani ve třetím utkání neztratila set. Estonku Anett Kontaveitovou porazila 6:3, 6:4 a živí šanci, že návrat korunuje ziskem titulu.

Turnaj ve Stuttgartu Šarapovová v minulosti už třikrát vyhrála, ale tentokrát startuje bez zápasové praxe. Rok a čtvrt pykala za nález zakázaného meldonia a teprve před třemi dny jí vypršel trest. Díky divoké kartě německých organizátorů mohla nastoupit přímo v hlavní soutěži a v ní zatím předvádí výborné výkony.

V sedmém gamu Ruska poprvé prolomila Kontaveitové servis a následně přidala druhý brejk. V celém zápase ze šesti brejkbolů proměnila pět. Dala i čtyři esa a ve Stuttgartu už jich nastřílela 24.

"V prvních šesti gamech jsme obě zjišťovaly, jak na hru té druhé vyzrát. Potom jsem chytla rytmus a hrála opravdu dobře," řekla vítězka pěti grandslamů. V semifinále ji čeká Francouzka Kristina Mladenovicová.

Pokud třicetiletá Šarapovová projde ve Stuttgartu do finále, zároveň si zajistí start v kvalifikaci Roland Garros.

Murraymu po velké bitvě vyšla odveta s Ramosem

Světová jednička Andy Murray byl blízko další porážce se Španělem Albertem Ramosem, ale po velké bitvě ho na antuce v Barceloně nakonec porazil. Britský tenista čtvrtfinálový zápas otočil ve výhru 2:6, 6:4, 7:6 a vrátil Ramosovi nečekané vyřazení před týdnem na Masters v Monte Carlu. V semifinále je také devítinásobný šampion tamního turnaje Španěl Rafael Nadal.

V Monte Carlu Murray před týdnem prohrál s Ramosem rovněž ve třech setech, přestože v posledním vedl 4:0. Dnes v rozhodující sadě prohrával 4:5, ale hned si vzal brejk zpět a v tie-breaku využil druhý mečbol. Po upracované výhře 7:4 slavil postup do semifinále.

"Byl to hodně podobný zápas jako v Monte Carlu, ale opak byl v tom, že dneska si zasloužil vyhrát spíš on. Vytvořil si víc šancí, podával na vítězství..." řekl Murray. "Minule mi nestačilo vedení 4:0, dneska jsem byl na konci druhého i třetího setu trochu agresivnější a pak odehrál dobrý tie-break," pochvaloval si.

V sobotním semifinále Murray narazí na Rakušana Dominica Thiema. Nadal si poradil 7:6, 6:2 s Korejcem Čong Hjonem a přiblížil se jubilejnímu 10. barcelonskému titulu a už 51. na antuce.

Tenisový turnaj mužů v Budapešti (antuka, dotace 540 310 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Pouille (1-Fr.) - Kližan (SR) 6:4, 6:3
Lorenzi (6-It.) - Kuzněcov (Rus.) 6:4, 6:4
Bedene (Brit.) - Karlovič (2-Chorv.) 6:4, 6:3,
Djere (Srb.) - Verdasco (4-Šp.) 2:6, 7:6 (7:4), 6:2
Tenisový turnaj žen ve Stuttgartu (antuka, dotace 776 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Siegemundová (Něm.) - Karolína Plíšková (2-ČR) 7:6 (7:3), 5:7, 6:3
Šarapovová (Rus.) - Kontaveitová (Est.) 6:3, 6:4
Halepová (4-Rum.) - Sevastovová (Lot.) 6:3, 6:1.
Mladenovicová (Fr.) - Suárezová (Šp.) 6:3, 6:2
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Peschkeová, Grönefeldová (4-ČR/Něm.) - L. Kičenoková, Curenková (Ukr.) bez boje.
Tenisový turnaj mužů v Barceloně (antuka, dotace 2 373 330 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Murray (1-Brit.) - Ramos (10-Šp.) 2:6, 6:4, 7:6 (7:4)
Nadal (3-Šp.) - Čong Hjon (Korea) 7:6 (7:1), 6:2
Thiem (4-Rak.) - Sugita (Jap.) 6:1, 6:2
Tenisový turnaj žen v Istanbulu (antuka, dotace 250 000 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Svitolinová (1-Ukr.) - Cirsteaová (5-Rum.) 6:4, 6:4
Beguová (3-Rum.) - Eraydinová (Tur.) 2:6, 7:6 (7:5), 6:1
Mertensová (6-Belg.) - Büyükakcayová (Tur.) 6:4, 4:6, 6:2
Čepelová (SR) - Jastremská (Ukr.) 2:6, 7:6 (7:4), 6:4

Reklama

Související témata: