Hlavní obsah

Výkřik diváka přispěl k vyřazení Wozniacké v Praze. Od výhry ji dělilo půl centimetru

Praha

Neukázněný fanoušek dost možná výrazně přispěl k vyřazení bývalé světové jedničky Caroline Wozniacké už ve druhém kole turnaje v Praze. Dánku dělilo v zápase s Jelenou Ostapenkovou od výhry půl centimetru. Při mečbolu nasazené dvojky za stavu 6:5 ve třetím setu však jeden z diváků sedících přímo za čárovým rozhodčím zakřičel aut, ale míč se po úderu lotyšské tenistky dotkl čáry. Devatenáctiletá Ostapenková vyrovnala a zápas s nasazenou dvojkou pak pro sebe rozhodla výhrou 7:5 v tie-breaku.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Caroline Wozniacká z Dánska v utkání proti Jeleně Ostapenkové z Lotyšska.

Článek

Šestadvacetiletá bývalá svěřenkyně českého trenéra Davida Kotyzy věděla, že výhra byla blízko. "Kdybych vyhrála mečbol, vyhrála bych zápas, je to velmi tenká hranice. Míč od ní škrtl konec čáry. Kdyby byl jen o půl centimetru delší, tak bych vyhrála ten zápas. Ale ona před tím ve třetím setu vedla a měla několik mečbolů," řekla novinářům a připomněla, že Ostapenková měla za stavu 5:3 ve třetí sadě při svém podání tři mečboly.

Výkřik z hlediště při mečbolu ji vyrušil, zbrzdila svůj pohyb. "Běžela jsem z přední části kurtu dozadu a ve chvíli, kdy se míček dotkl země, tak někdo za čárovým rozhodčím zakřičel aut. Když někdo zavolá aut odjinud, tak je to jiné, než když to zavolá někdo přímo za rozhodčím," líčila. Podle pravidel se ale výměna opakovat nemohla.

S Ostapenkovou hrála potřetí, ale ještě ji neporazila. Před měsícem v Charlestonu i loni v New Havenu jí podlehla ve dvou setech. "Všechny zápasy hrála opravdu dobře. Myslím, že vždycky najde extra motivaci, když hraje proti mně," komentovala negativní bilanci.

Navzdory incidentu při mečbolu si diváky a atmosféru v Praze pochvalovala. Ráda by se vrátila. "Myslím, že Praha je nádherné město a skvěle se o nás starají. Je to výborný turnaj," řekla dvojnásobná finalistka US Open.

Ve čtvrtek odjede z české metropole na další antukový turnaj do Madridu.

Reklama

Související témata: