Hlavní obsah

Djokovič se rozhodl pro šokovou terapii. Rozpustil celý svůj tým, končí i Vajda

Srbský tenista Novak Djokovič se po sérii nepřesvědčivých výsledků rozhodl k radikálnímu kroku. Kompletně rozpustil svůj realizační tým, v němž kromě dlouholetého slovenského kouče Mariana Vajdy byl také fitness specialista Gebhard Phil Gritsch a fyzioterapeut Miljan Amanovič.

Foto: Claude Paris, ČTK/AP

Srb Novak Djokovič na kolenou, běhm porážky v Monte Carlu.

Článek

Djokovič, aktuální světová dvojka, se rozhodl k tomuto kroku, aby podle svých slov dostal novou energii, která by celkově pozvedla jeho hru.

„Marianovi, GG a Miljanovi budu navždy vděčný za jejich přátelství, profesionalitu a zaujetí pro mé kariérní cíle. Vím, že kompletně zasvětili své životy tomu, abych já mohl dosáhnout na své sny. Proto nebylo pro mě jednoduché rozhodnutí, nicméně už jsme všichni cítili, že změna je potřebná. Každopádně oni jsou mojí rodinou, a to se nikdy nezmění," uvádí Srb v prohlášení na svých stránkách.

Jeho slova potvrzuje i sám Vajda. „Jsem velmi pyšný na naše výsledky. Ale došli jsme do bodu, kdy jsme všichni cítili, že v týmu je potřeba nová energie. Novak toho může ještě hodně dosáhnout a jsem si jistý, že také dosáhne. Samozřejmě se bude dál setkávat a diskutovat," přitakával slovenský trenér.

Chce najít cestu na vrchol

Djokovič se definitivně rozhodl pro šokovou terapii po turnaji v Monte Carlu, kde vypadl ve čtvrtfinále s Belgičanem Davidem Goffinem. Djokovič od lednového podniku v Dauhá čeká na turnajový titul. Od loňského životního triumfu na Roland Garros jeho výsledky a výkony nabraly sestupnou tendenci.

„Čekám, že mě čeká nová životní kapitola. Moje kariéra vždy mířila vzhůru. Teď poprvé zažívám, jaké to je, když se ubírá jiným směrem. Chci najít cestu, jak se dostat opět na vrchol a být znovu silnější," pokračoval Djokovič.

S vytvořením nového realizačního týmu však zatím nespěchá. „Bude mi nějaký čas trvat, než najdu člověka, s nímž bych se mohl profesionálně spojit. Jsem už na tour dost dlouho, abych zvládal denní rutinu, takže na turnajích budu nějakou dobu sám s podporou rodiny a managementu. Až najdu správné lidi, budu o tom včas veřejnost informovat," dodal.

Reklama

Související témata: