Hlavní obsah

Světová jednička přiznala, že prochází krizí. Do French Open se zvednu, věří Murray

Řím/Praha

Ještě před pár týdny tvrdil, že je spokojený se svou hrou, že cítí velké zlepšení. Avšak po dalším brzkém vypadnutí na turnaji v Římě Andy Murray přiznal, že opak je pravdou. „Nehraju dobrý tenis, musím přijít na to, jak vše rychle změnit,“ uvedl pro BBC třicetiletý Brit.

Foto: Max Rossi, Reuters

Andy Murray na turnaji v Římě vypadl ve druhém kole.

Článek

Posledních několik týdnů se mu na kurtech nedaří. A to na začátku roku vypadalo, že se na postu světové jedničky udrží dlouho. V lednu sice prohrál Andy Murray na turnaji v Dauhá ve finále s Novakem Djokovičem a na Australian Open skončil už v osmifinále, avšak začátkem března ovládl turnaj v Dubaji a vypadalo to, že je opět ve skvělé formě.

Poté ale přišlo zranění lokte a třicetiletý Brit vypadl v Indian Wells hned v úvodním kole. Do Miami ani neodcestoval. Na kurty se vrátil v polovině dubna na turnaji v Monte Carlu. Tam vypadl v osmifinále. O týden později se v Barceloně probojoval do semifinále, v němž podlehl Dominiku Thiemovi. Se svou hrou byl ale spokojený a před následným turnajem v Madridu prohlašoval, že cítí velké zlepšení. „Začínám se lépe hýbat a v posledních dnech se mi daří i na podání, což je posun vpřed,“ hlásal tehdy. Stopku mu tam v osmifinále vystavil dvacetiletý Chorvat Borna Čorič.

Přiletí Lendl

I přesto Andy Murray dál tvrdil, že neprochází žádnou herní krizí. Tento týden na turnaji v Římě skončil ve druhém kole, když podlehl domácímu tenistovi Fabiu Fogninimu ve dvou setech. „Jsem si jistý, že jsem spoustu věcí mohl udělat lépe,“ prohlásil na tiskové konferenci vítěz tří grandslamů. „Měl jsem pocit, že po Barceloně půjde má hra nahoru, ale stal se opak. Poslední dva týdny byly špatné,“ přiznal BBC.

„Nehraju teď dobrý tenis a musím přijít na to, jak vše změnit. A co nejrychleji, protože jsou před námi velké turnaje,“ vysvětloval loňský vítěz Turnaje mistrů. Má opravdu co dělat, neboť již 28. května začíná slavné French Open, kde loni postoupil až do finále. „Vím, že si nyní hodně lidí myslí, že nemám šanci se tak rychle zvednout, ale věřím, že to dokážu. Nebude to sice jednoduché, ale budu teď těch několik dní tvrdě trénovat.“

Murray si několikrát týdně telefonuje s Ivanem Lendlem, podle britských médií se za ním jeho superkouč v nejbližších hodinách chystá přiletět, aby mu pomohl se z krize co nejdříve dostat.

Reklama