Hlavní obsah

Obhájkyně titulu i největší favoritka jsou zraněné. Stihnou French Open?

Kdo všechno se zúčastní slavného French Open? Otázka, na kterou by rádi znali odpověď nejen pořadatelé, ale hlavně fanoušci. Pár dní před začátkem turnaje totiž není jasné, které tenistky se objeví na kurtu, a to z toho důvodu, že samy netuší, zda se stihnou dát zdravotně do pořádku.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Simona Halepová.

Článek

Start je ohrožen u jedné z největších favoritek turnaje, Simony Halepové. Pětadvacetiletá Rumunka měla letos na antuce skvělou formu. Na konci dubna skončila ve Stuttgartu v semifinále, začátkem května ovládla podnik v Madridu a minulý týden prohrála ve finále v Římě. A právě v tomto posledním zápase se při pádu zranila. Následná magnetická rezonance odhalila natržený vaz v kotníku.

„Pořád doufám, že budu na Roland Garros hrát. Udělám vše pro to, abych byla připravená. Lékaři mi v tuhle chvíli dávají padesátiprocentní šanci, kotník se ale od neděle hodně zlepšil,“ napsala na své sociální sítě světová čtyřka.

Podobně je na tom i Eugenie Bouchardová, která má taktéž poraněné vazy v kotníku. Třiadvacetiletá Kanaďanka se tento týden odhlásila z turnaje v Norimberku, ve středu však už s obvázanou nohou absolvovala v Paříži trénink a také ona doufá, že bude fit.

Jasno není ani kolem světové dvanáctky Caroline Wozniacké. Šestadvacetiletá Dánka v pondělí odstoupila ze zápasu ve Štrasburku kvůli problémům se zády. I ona už si ale šla zapinkat. Potíže s krční páteří postihly během turnaje v Římě také loňskou vítězku French Open, Garbiňe Muguruzaovou.

Jisté je, že na druhém grandslamu neuvidíme Serenu Williamsovou, která je těhotná. Chybět bude také Maria Šarapovová, která po odpykání trestu za doping, nedostala od pořadatelů divokou kartu. Roli fanouška musí přijmout i Laura Siegemundová. Devětadvacetiletá Němka vyhrála před necelým měsícem antukový turnaj ve Stuttgartu a měla vynikající formu. Ve středu však v Norimberku ošklivě upadla, poranila si koleno a z kurtu byla odnesena na nosítkách. "Zranění je vážné, diagnóza zní: utržený křížový vaz," informovala na facebooku Siegemundová. Měla přitom nejlepší formu v životě...

V Paříži však může dojít k velkému návratu. Do dějiště ve středu odletěla česká hvězda, Petra Kvitová. Sedmadvacetiletá dvojnásobná vítězka Wimbledonu v pátek oznámí, zda právě tady se po zranění ruky opět představí na kurtech.

Reklama