Hlavní obsah

Co se s ním děje? Tohle jsem u světové jedničky ještě neviděl, kroutí hlavou Becker

Paříž

Coby světová jednička by měl být favoritem na grandslamové tituly, ale po výsledcích v této sezóně tipuje Brita Andyho Murrayho na celkový triumf před startem bojů v Roland Garros asi jen málokdo. Mezi skeptiky patří i někdejší hráč číslo jedna a bývalý kouč Novaka Djokoviče Boris Becker.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Co se to s Andym Murraym děje? nechápe Becker.

Článek

V sezóně, v níž ho mimo jiné přibrzdilo zranění lokte, má na svém kontě jen jeden titul z březnového podniku v Dubaji. Ze dvou posledních antukových turnajů v Madridu a Římě vytěžil jen jednu výhru nad Rumunem Mariusem Copilem, 104. tenistou světa. A to je na vedoucího muže žebříčku docela bída.

„Andyho mám rád, stejně jako jeho trenérský tým, ale to, co od něj vidím na kurtu, se mi nelíbí. Nevím, co se s ním děje, ale podle mě se ještě nikdy nestalo, aby světová jednička procházela takovým obdobím. Může mít špatný týden, měsíc nebo pár turnajů, ale s ním se to táhne v podstatě celý rok," kroutil hlavou Becker, jenž bude dění v Paříži komentovat pro Eurosport.

Pomůže Lendl?

Sám Murray věří, že změnu můžou přinést rady kouče Ivana Lendla, který s ním dosavadní antukové turnaje neobjížděl. „Doufám, že Ivanovy postřehy a rady mi tady pomůžou. Vždycky to tak bylo. S ním jsem dosáhl na nejlepší výsledky," upíná skotský rodák své naděje ke svému trenérovi.

„Každopádně si myslím, že Murray tady nepatří k favoritům. Měl by se hlavně soustředit, aby se dostal do druhého týdne. No a pak především přemýšlet o travnatých turnajích, protože to je jeho nelepší povrch. Nicméně brzká porážka na French Open by pro něj nebyla dobrá," míní Becker.

Po nedávných triumfech v Barceloně, Madridu a Monte Carlu je pasován na hlavního favorita devítinásobný šampión z Paříže Rafael Nadal. Obhájce titulu Novak Djokovič, jenž si prošel právě od loňského triumfu v Roland Garros hodně turbulentním obdobím, to bude mít tentokrát těžké, i když jemu i zbytku konkurence částečně usnadní situace absence odpočívajícího Rogera Federera.

„Jestli je to už znovu ten starý Novak? Určitě, v Římě jsme viděl záblesky starého dobrého Djokoviče, hlavně v semifinále a čtvrtfinále. Momentálně ale řadím Rafu (Nadala) před Novaka," neskrýval svůj názor Becker.

Reklama

Související témata: