Hlavní obsah

Slzy nešly zadržet. Dojatá Kvitová po vítězství emoce neuhlídala, Paříž jí aplaudovala

V návalu emocí upustila raketu k zemi, po tvářích jí stékaly slzy a publikum na kurtu Philippa Chatriera aplaudovalo. Normálně by výhra Petry Kvitové nad o 70 příček hůře postavenou hráčkou Julií Boserupovou v prvním kole sotva vzbudila nějaké pozdvižení, jenže tentokrát šlo pro českou lvici o jedno z největších vítězství v životě. A diváci to cítili.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Petra Kvitová děkuje divákům za podporu po vítězném vstupu do French Open.

Článek
Fotogalerie

„Včera jsem přemýšlela o tom, jaké to bude. Myslela jsem si, že až vstoupím na kurt, můžu začít brečet, což se nakonec nestalo. Na konci už jsem ale musela kontrolovat emoce víc, takže pár slz ukáplo," citují bezprostřední dojmy české hrdinky oficiální stránky turnaje.

Před pěti měsíci ji v Prostějově napadl a pořezal na levé ruce zatím stále neznámý pachatel, dvojnásobné wimbledonské šampiónce dokonce hrozilo ukončení kariéry. Jenže vše je jinak. V neděli přesně v 11:09 poprvé udeřila letos do míčku v oficiálním zápase a začala tak návrat do velkého tenisového světa.

„Tenhle zápas byl pro mě opravdu speciální. Nebylo to dnes úplně o samotné hře. Jak už jsem říkala, svůj největší boj jsem již vyhrála. A teď jsem zvítězila podruhé," těšilo Kvitovou.

Vřelé přijetí

Na své straně měla v hledišti nejenom fanoušky, ale i své nejbližší. „Na kurtu jsem zažila nesmírně vřelé přijetí. Všichni, kteří mně pomohli v nejtěžších časech, byli v hledišti, včetně mojí rodiny," připomínala Kvitová.

Palce jí držel také francouzský specialista Dominique Thomas, jemuž po utkání poraněnou a vyléčenou ruku ukázala.

„Ruka mě nebolela. Po dešti (přeháňka před druhým setem) jsem se sice cítila trochu divně, ale odešlo to po jednom bodě. Doktorovi, který mně start povolil, jsem slíbila, že jakmile ucítím bolest, ihned skrečuji. Jak jsem ale začala zápas vítězným forhendem, byl to úžasný pocit," radovala se.

Svěřenkyně kouče Jiřího Vaňka následně dostal celou řadu pozitivních ohlasů na sociálních sítích, včetně soupeřek a tenisových legend. „Vítej zpět Petro! Je fantastické, že jsi zpátky, gratulace k dnešní výhře," napsala na Twitter v angličtině Martina Navrátilová. A česky dodala: „DO TOHO".

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner