Hlavní obsah

Rozladěná světová jednička se teď musí najít a na antuku chce hodně rychle zapomenout

Paříž/Praha

Její trápení pokračuje. Angelique Kerberová již popáté neprošla na slavném French Open přes první kolo a nyní se musí strachovat o pozici světové jedničky. Kdyby se totiž Karolíně Plíškové podařilo na neoblíbené antuce překvapit a probojovat až do finále, vystřídala by německou tenistku na trůnu.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Světová jednička Angelique Kerberová nezvládla první kolo French Open.

Článek

Další adeptkou na světovou královnu je Simona Halepová. Ta, aby byla jedničkou, musí celý turnaj vyhrát. První zápas rumunskou hráčku čeká až v úterý, avšak před několika dny si natrhla vazy v kotníku a musela omezit trénink.

Angelique Kerberové se letos nedaří. Na Australian Open skončila v osmifinále, stejně dopadla v březnu v Indian Wells. Začátkem dubna to už vypadalo, že našla svou ztracenou skvělou formu, když se v Monterrey dostala až do finále. V něm po třísetové bitvě nakonec podlehla Rusce Anastasii Pavljučenkovové.

Pak ale přišla antuková část sezóny a devětadvacetiletá Němka opět nepředváděla výkony, díky kterým loni ovládla Australian Open a US Open. Ve Stuttgartu a Madridu vypadla v osmifinále, v Římě nepřešla přes úvodní kolo. Stejně dopadla i v neděli na French Open.

V prvním kole si s ní bez problémů poradila Ruska Jekatěrina Makarovová. Čtyřicátá hráčka světa Kerberovou porazila poměrem 6:2, 6:2. „Samozřejmě, že jsem zklamaná,“ prohlásila na pozápasové tiskové konferenci poněkud rozladěná Kerberová. „S prohrami klesá sebevědomí,“ dodala.

„Antuková sezóna pro mě nebyla dobrá. A asi je dobře, že už pro mě končí. Teď je potřeba na ni zapomenout. Musím najít sama sebe a až to půjde, vrátit se k tréninku a připravit se na travnatou část roku,“ líčila s tím, že teď bude pár dní odpočívat.

Kde rodačka z Brém vidí příčinu neúspěchu? „Na antuce se opravdu necítím skvěle. Nepohybuji se na ni dobře a ani technika není nejlepší. U míčků jsem pozdě,“ vysvětlovala. „Všichni loni mohli vidět, že dokážu odehrát spoustu třísetových zápasů. Takže i když jsem světová jednička, nebo desítka musím být stoprocentně připravená a makat. Letos je na mě kladen samozřejmě i větší tlak a očekávání jsou také velká. To i ode mě samotné, protože vím, co všechno jsem schopná dokázat,“ uzavřela Kerberová.

Reklama

  6 : 6 Kosťuková - Vondroušová 6 : 6 probíhá Živě
20240420T17 : 15:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články