Hlavní obsah

Hrál jsem totální ho..., zlobí se favorit French Open. Začátečnická chyba, plísní ho legenda

Paříž

Mnozí s ním možná počítali jako s jedním ze spolufavoritů celého French Open. Jenže německý mladík Alexander Zverev se na pařížské antuce poroučel už po prvním kole, v němž na něho vyzrál zkušený Španěl Fernando Verdasco (6:4, 3:6, 6:4, 6:2). Devátý nasazený hráč ale nehledal žádné vytáčky a k nečekané porážce se postavil čelem.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Vzteklý Alexander Zverev v duelu s Verdaskem rozlámal raketu.

Článek

„Je to celkem jednoduché. Hrál jsem totální ho.... Prostě máte den, kdy hrajete blbě, takový je náš sport. Není čeho litovat. Co bych si tím pomohl?" nedělal z porážky velkou vědu hamburský rodák.

Přitom po triumfech na antukových turnajích v Mnichově a Římě si mohl i v Paříži dělat velké ambice. „Jenže v Římě jsem hrál fantasticky. Tady to ale bylo špatné. Vypadl jsem v prvním kole, tak to zkrátka chodí," pokračoval dvacetiletý mladík.

Dost možná mu uškodilo, že bylo utkání rozložené do dvou dnů. V pondělí totiž Němec po prohrané první sadě srovnal na 1:1 a herně měl navrch, jenže duel přerušilo stmívání.

Podle komentátora Eurosportu a trojnásobného vítěze French Open Matse Wilandera byl Zverevův souhlas s přerušením zápasu „nováčkovskou chybou".

„Svět se nezastaví"

„Bylo to absurdní rozhodnutí. Měl momenty zápasu jasně na svojí straně... měl tlačit dál a trvat na pokračování zápasu. Verdascova zkušenost slavila postup," uvedl pro agenturu Reuters Wilander.

V úterý už Zverev na pestrou hru 33letého antukáře neměl protizbraň. „Hrál velmi, velmi chytře," chválil Němec svého soka.

„Svět se ale teď nezastaví. V sezónním žebříčku jsem stále čtvrtý na světě a rok je pořád pro mě velmi dobrý. Vyhrál jsem už tři turnaje. Svět se nepřestane točit, ok? Samozřejmě bych měl být předvedenou hrou znepokojený, ale na druhou stranu se neděje žádná tragédie," dodal Zverev.

Reklama