Hlavní obsah

Odprejskni! Naštvaný Francouz odmítl na Roland Garros podat Kližanovi ruku

Paříž

Slušný rozruch vzbudila na grandslamovém French Open koncovka zápasu úvodního kola mezi Slovákem Martinem Kližanem a Francouzem Laurentem Lokolim. Domácí tenista totiž po pětisetové porážce 6:7, 3:6, 6:4, 6:0, 3:6 odmítl podat soupeři ruku.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský tenista Martin Kližan v prvním kole French Open.

Článek

Lokolimu, až 285. hráči světa startujícímu na divokou kartu, se mimo jiné nelíbila Kližanova hlasitá oslava Francouzovy dvojchyby, po níž se Slovák dostal v páté sadě do vedení 5:2. Při následné výměně stran pak musel krotit emoce i rozhodčí, který musel slézt z umpiru.

Když pak Kližan proměnil mečbol a mířil k Lokolimu s úmyslem podat mu ruku. Jenže poražený na znamení odmítnutí zavrtěl ukazováčkem, a pak máváním rukou odháněl Slováka pryč.

„Soupeř hrál totiž celý zápas divadlo. Neprojevil vůči mně dostatečný respekt, vůbec se nechoval jako padesátý hráč světa. Všechno začalo už v úvodu zápasu a vyvrcholilo to ve čtvrté sadě. Díval se na mě, jako kdyby chtěl zápas skrečovat. Když jsem mu dal stopbal, ani se nerozběhl. V páté sadě pak začal běhat jako králík, postěžoval si Francouz deníku L'Equipe.

Kližan si ale z jeho reakcí nedělal velkou hlavu. „Ve čtvrté sadě mi píchlo v lýtku. Bál jsme se, aby to nebylo něco vážnějšího. Jsem strašně rád, že jsem to nakonec fyzicky zvládl. A že mi nepodal ruku? Bylo to jeho rozhodnutí. Nebudu to komentovat," řekl Slovenské televizi.

Ve druhém kole nastoupí proti světové jedničce Andymu Murraymu.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori