Hlavní obsah

Program French Open: Strýcová otevře dění na centrkurtu, Plíškovou prověří Ruska z Říčan

Paříž

Dvě české tenistky si ve čtvrtek na granslamovém French Open zahrají na hlavním dvorci. Barbora Strýcová program kurtu Philippa Chatriera v 11:00 otevře a Karolína Plíšková uzavře. Pátý hrací den antukového svátku na Roland Garros se ve 2. kole představí rovněž talentovaná Markéta Vondroušová a třináctý nasazený Tomáš Berdych.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Karolína Plíšková postoupila do 2. kola French Open, když vyhrála nad Číňankou Čeng Saj-saj po setech 7:5, 6:2.

Článek

Turnajovou dvacítku Strýcovou čeká boj s domácí Alizé Cornetovou, s níž má nepříznivou bilanci 2:5. Po pěti porážkách v řadě poslední dva vzájemné zápasy vyhrála, včetně loňského utkání ve finále Fed Cupu. "Na antuce je nejsilnější a má víc času na údery. Je na ní nebezpečná. Bude to o hlavě," řekla Strýcová.

Karolína Plíšková je z pozice dvojky po vyřazení jedničky Angelique Kerberové nejvýše nasazenou hráčkou turnaje. V Paříži se jí ale dosud nedařilo a poprvé se pokusí přejít přes druhé kolo. Její soupeřkou bude Ruska Jekatěrina Alexandrovová, která žije a trénuje v Říčanech u Prahy a v prvním kole přemohla Kateřinu Siniakovou.

Sedmnáctiletá Vondroušová při svém grandslamovém debutu povolila soupeřce jen jeden game, ale nyní ji čeká s 26. nasazenou Darjou Kasatkinovou z Ruska mnohem těžší práce. "Bude to takový návrat do juniorů," řekla Vondroušová, která s Kasatkinovou prohrála v roce 2014 v semifinále juniorky právě na French Open.

Na konec zápasu Vondroušové bude čekat Berdych, který se na dvorci číslo šest utká s Karenem Chačanovem (53. ATP). S mladým Rusem několikrát trénoval. "Hraje hodně agresivně, nebude to vůbec jednoduché utkání," tuší Berdych.

Čtvrteční program program French Open (začátky v 11:00):
Kurt Philippa Chatriera:
Strýcová (20-ČR) - Cornetová (Fr.)
Wawrinka (3-Švýc.) - Dolgopolov (Ukr.)
Monteiro (Braz.) - Monfils (15-Fr.)
Karolína Plíšková (2-ČR) - Alexandrovová (Rus.)
Kurt Suzanne Lenglenové:
Van Uytvancková (Belg.) - A. Radwaňská (9-Pol.)
Murray (1-Brit.) - Kližan (SR)
Mariaová (Něm.) - Halepová (3-Rum.)
Gasquet (24-Fr.) - Estrella (Dom. rep.)
Kurt č. 6, 1. zápas:
Vondroušová (ČR) - Kasatkinová (26-Rus.)
Berdych (13-ČR) - Chačanov (Rus.)

Reklama