Hlavní obsah

Byla jsem v podstatě trapná, smutnila Strýcová. Vyslechla si i bučení pařížského publika!

Paříž

Tenistka Barbora Strýcová nezopakovala na grandslamovém French Open loňskou účast ve třetím kole. Turnajová dvacítka dnes ve druhém kole nedotáhla při své premiéře na centrkurtu Philippa Chatriera nadějně rozehraný první set a domácí Alizé Cornetové podlehla 4:6 a 1:6.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Barbora Strýcová na kolenou.

Článek
Fotogalerie

"Za všechno si můžu sama. Hrála jsem ze začátku celkem dobrý tenis, ale sama sebe jsem dostala do takové situace. Měla jsem být trpělivější a nedokázala jsem to. Byla jsem v podstatě trapná," řekla otevřeně jednatřicetiletá Strýcová.

V duelu plném dlouhých výměn i zkrácení za síť vedla Strýcová v prvním setu 4:2 a při podání Cornetové 40:15. Nevyužila ale ani třetí brejkbol a pak se s tím nedokázala úplně vyrovnat. Ve zbytku utkání už získala jen jeden game. "Sice jsem ji hned brejkla ve druhém setu, ale pak jsem si úplně trapně prohrála servis," řekla.

Šancí přitom měla v zápasu dost. Jen při servisu Francouzky 12 brejkbolů, ale proměnila pouze tři. "Za to jsem zaplatila plně," konstatovala Strýcová a dodala: "To není o smutku, ale o tom, že jsem v podstatě dost na sebe naštvaná."

Premiéra na centrkurtu nevyšla

Na pařížském centrkurutu se představila poprvé v kariéře. "Je to těžké hrát tu proti Francouzce, ale kurt je to úžasný. Proto hraju tenis," řekla Strýcová. Kvůli své impulzivnosti si vyslechla i bučení domácího publika. "Nervy pracují, a když udělá člověk jedinou negativní věc, tak vás vybučí. Ale tak to je, to je o nich známé. S tím na kurt jdu, nezvládla jsem to. To je celé," řekla plzeňská hráčka.

Startem na dvorci Philippa Chatriera tak zkompletovala hlavní stánky všech grandslamových turnajů. "Každý je pro mě opravdu úžasný, ale nejlíp se mi hraje asi v Austrálii, kde jsem taky zápas vyhrála," doplnila Strýcová.

Strýcové se na Roland Garros daří z grandslamů nejméně. V Paříži letos při jedenáctém startu prošla teprve potřetí přes první kolo.

Reklama