Hlavní obsah

Už spřádá plány, světová dvojka se chce na kurty vrátit pouhé čtyři měsíce po porodu

Obhájí Serena Williamsová příští rok titul na Australian Open? Je to možné, neboť vítězka třiadvaceti grandslamů má podle svého trenéra v plánu si slavný turnaj pouhé čtyři měsíce po porodu zahrát. „Serena je prostě Serena. Nikdy pro ni neexistovaly žádné limity,“ prohlásil Patrick Mouratoglou.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Serena Williamsová přijela na French Open povzbudit svou sestru Venus.

Článek

Letošní French Open si nechtěla nechat ujít. Tentokrát však do Paříže Serena Williamsová neodjela v roli největší favoritky turnaje, ale jako fanynka. V září očekává narození potomka, a tak z hlediště povzbuzuje svou starší sestru Venus.

Ačkoli se pětatřicetiletá Američanka na miminko už nesmírně těší, pomalu už také spřádá plány na návrat. A podle jejího trenéra Patricka Mouratoglou by to mohlo být už velmi brzy po porodu. Vítězka třiadvaceti grandslamů by se totiž ráda představila už v lednu na Australian Open.

„Pro někoho to bude znít nemožně, protože to budou pouhé čtyři měsíce po porodu, ale Serena je Serena. Má silnou vůli a je jedinečná. Nikdy pro ni neexistovaly žádné limity. Takže pokud říká, že se vrátí na Australian Open, udělá vše pro to, aby to splnila,“ uvedl její kouč pro web tennisworldusa.org. s tím, že si dokonce chodí ještě zapinkat.

Pokud se tedy Serena opravdu v lednu vrátí, bude další maminkou na kurtech. Již za necelé tři týdny čeká comeback Viktorii Azarenkovou. Sedmadvacetiletá Běloruska se představí na turnaji na Mallorce šest měsíců po narození syna Lea.

Kdo bude doprovázet Serenu na akcích, zatím není jasné. Světová dvojka donedávna tvrdila, že netuší, zda čeká dceru, nebo syna. Avšak během French Open se Venus prořekla a prozradila tak, že by to měla být holčička. Serena však okamžitě zareagovala a vše vyvrátila, s tím, že se opravdu chtějí nechat překvapit.

„Myslím, že překvapení v ten významný den je jedním z nejkrásnějších, jaké se dají zažít,“ řekla pětinásobná vítězka Turnaje mistrů. „Nevyrůstaly jsme s bratry, ale jen se sestrami, proto jsme zvyklé říkat slovo ona,“ snažila se vysvětlit, že Venus také neví, kdo se jim narodí.

Reklama